miercuri, 7 octombrie 2015

The Great Beauty - La Grande Bellezza

Un film de arta care se prezinta destul de bine, cu o evidentiere a Romei prin viata de noapte, prezentarea cladirilor sau a artistilor. Coloana sonora si partea imagistica dau un aer mai boem filmului, iar celebra replica "Toate drumurile duc la Roma" se pare ca se aplica mai ales prin prisma personajului, dornic de a ajunge in orasul italian la o varsta frageda, tocmai pentru a descoperi toate frumusetile zonei.
Nu stiu daca am inteles neaparat ideea filmului, aceea de a descoperi cat mai multe lucruri intr-un timp care se scurge tot mai repede (Cel mai important lucru ce l-am descoperit la câteva zile după ce-am împlinit 65 de ani e că nu mai pot risipi nicio clipă făcând lucruri pe care nu vreau să le fac.) insa ideea unui film (italian) de arta cu alegerea orasului Roma, coloana sonora, dar si accentul personajului principal, Jep, alaturi de prestanta acestuia m-au tinut captiv pe toata durata filmului.

P.s.: Piesa asta alaturi de imaginea Tibrului (cred), pe final, sfarsesc frumosc filmul.

Nota: 9/10

The Great Beauty - Le Grande Bellezza

Jep Gambardella has seduced his way through the lavish nightlife of Rome for decades, but after his 65th birthday and a shock from the past, Jep looks past the nightclubs and parties to find a timeless landscape of absurd, exquisite beauty.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu