luni, 25 aprilie 2016

St. Vincent

Ce putea sa iasa dintr-un amestec alcatuit dintr-un batran senil, un baietel adorabil, destept si simpatic, dar si o femeie usoara :))). Ceva simpatic, un subiect excelent pentru un film pe care-l urmaresti cu un zambet in coltul gurii si care spre final iti inmoaie si genunchii putin.
Filmul in esenta este o lectie de viata, care confirma faptul ca aparantele sunt inselatoare si ca nu trebuie sa judeci un om dupa primele momente in care-l descoperi. E frumos cum pustiul intelege ideea de 'sfant' in urma temei pe care o primeste la scoala.
Ca actori avem parte de ceva prezente cunoscute, Bill Murray imbatranit, dar in forma, Melissa McCarthy care-si cauta rolul potrivit intr-o comedie spumoasa si Naomi Watts cu un rol interesant :)).
Toate acestea alcatuiesc un film pozitiv si vesel.

Nota: 8/10

St. Vincent

Vincent is an old Vietnam vet whose stubbornly hedonistic ways have left him without money or a future. Things change when his new next-door neighbor's son, Oliver, needs a babysitter and Vince is willing enough for a fee. From that self-serving act, an unexpected friendship forms as Vincent and Oliver find so much of each other's needs through each other. As Vincent mentors Oliver in street survival and other worldly ways, Oliver begins to see more in the old man than just his foibles. When life takes a turn for the worse for Vincent, both them find the best in each other than no one around them suspects.


Posterul fara kiddo' e useless.

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Wish I Was Here

Un film plictisitor care n-are un fir narativ absolut deloc. Poti inlocui momente din film, le rastorni, le invarti, le schimbi ordinea ca tot acolo ajungi.
Actorii sunt de umplutura, Kate Hudson, fiind cea mai cunoscuta din film, nu iese cu nimic in evidenta, doar cei doi pusti sunt simpatici, seamana cu cei din Modern Family.
Nu e de vizionat ca nu ramai cu nimic dupa el. Nici descrierea de mai jos parca nu e legata de film :))).

Nota: 6/10

Wish I Was Here

'Wish I Was Here' is the story of Aidan Bloom, a struggling actor, father and husband, who at 35 is still trying to find his identity; a purpose for his life. He winds up trying to home school his two children when his father can no longer afford to pay for private education and the only available public school is on its last legs. Through teaching them about life his way, Aidan gradually discovers some of the parts of himself he couldn't find.


vineri, 22 aprilie 2016

Point Break

Un film cu o poveste simplista si multe momente in care exagereaza cu momentele SF (al dracu surferi pe valuri de 30 de metri). Pe partea cealalta exceleaza in efecte vizuale si sonore, dar si cu niste peisaje foarte frumoase, in special cele de munte.
Cred ca cel mai bine e sa faci acest film la cinema, in format 3D, atat pentru peisaje cat si pentru actiune si efecte, dar si pentru adrenalina pe care ti-o pot insufla, mai ales daca esti into sporturi de genul (moto, de iarna).
Actorii nu sunt wow, mai ales actorul principal care dintr-un kiddo wannabe se transforma intr-un mare agent de FBI, iar finalul este previzibil si cumva funny (*SPOILER* - I am here to save you. No, i will take the wave. Ok, see ya :)))).

Nota: 7/10

Point Break

A young FBI agent infiltrates an extraordinary team of extreme sports athletes he suspects of masterminding a string of unprecedented, sophisticated corporate heists. Deep undercover, and with his life in danger, he strives to prove these athletes are the architects of the mind-boggling crimes that are devastating the world's financial markets.




Lincoln

Un film lung si greoi cu un presedinte care incearca sa indrepte lucrurile la el in tara. O biografie pompoasa despre viata lui Abraham Lincoln cu actiune si personaje interesante. Lincoln a facut in mare parte tot filmul cu al lui calm si paleta de povestioare, chiar daca mai sunt persoane interesante prin el, reusind intr-un final sa sparga plictiseala care se instalase in prima parte a filmului.
Cred totusi ca este un film facut pentru americani, tinand cont ca se axeaza mult pe acel amendament, pentru ca pe langa asta nu te tine in scaun si nici nu-ti arata alte lucruri care sa impresioneze.
Finalul este cam brusc si cel asteptat (pai deh, e biografie).

Nota: 7/10

Lincoln

In 1865, as the American Civil War winds inexorably toward conclusion, U.S. president Abraham Lincoln endeavors to achieve passage of the landmark constitutional amendment which will forever ban slavery from the United States. However, his task is a race against time, for peace may come at any time, and if it comes before the amendment is passed, the returning southern states will stop it before it can become law. Lincoln must, by almost any means possible, obtain enough votes from a recalcitrant Congress before peace arrives and it is too late. Yet the president is torn, as an early peace would save thousands of lives. As the nation confronts its conscience over the freedom of its entire population, Lincoln faces his own crisis of conscience -- end slavery or end the war.



miercuri, 20 aprilie 2016

The Whistleblower

Un film inspirat din fapte reale, cu un subiect abordat tot mai des. Cu toate astea este tratat cu seriozitate si dintr-un unghi diferit fata de celelalte. Actiunea se desfasoara putin greoi uneori, dar mesajul cred ca este suficient de evident incat sa "simti" ce simt si personajele.
E trist faptul ca dupa atatea intamplari si atatea filme care se fac pe treaba asta, inca sunt cazuri si cazuri si nimeni nu poate stopa acest lucru.
FOARTE multi actori romani printre care si Florin Busuioc (am descoperit ca are 20 de filme in care apare ca personaj), dar si multi tineri sau no name insa e foarte bine pentru ei atata timp cat au roluri consistente in filme cu actori precum Benedict Cumberbatch sau Monica Belluci care arata extraordinar la varsta ei.
Faptul ca majoritatea fetelor 'utilizate' sunt romance nu e vreo aluzie, datorita grupului mare de actori romani, insa daca erau doar ele in film, deja era ceva dubios.

Nota: 8/10

The Whistleblower

Inspired by true events, Kathy (Rachel Weisz) is an American police officer who takes a job working as a peacekeeper in post-war Bosnia. Her expectations of helping to rebuild a devastated country are dashed when she uncovers a dangerous reality of corruption, cover-up and intrigue amid a world of private contractors and multinational diplomatic doubletalk


luni, 18 aprilie 2016

The Terminal

The Terminal este o drama foarte buna si o comedie pe masura. Beneficiind de un final atipic pentru acest fel de film, opera isi face loc si prinde un contur interesant, mai ales ca este inspirat dintr-un caz real al unui iranian.
De remarcat este intrarea in pielea personajului a lui Tom Hanks. Incredibil cat de usor pronunta cuvintele rusesti, cu o naturalete interesanta (are el ceva rude prin Rusia :))). Ceea ce e frumos in film e modul in care se adapteaza si se descurca in fata obstacolelor pe care le intalneste (mancarea, dormitul, alte activitati).
Chiar daca este putin tras de par si are cateva momente awkward (Gupta fuge in camasa pe pista interioara si in afara aeroportului ninge si toti sunt imbracati cu geci, etc.), ideea e interesanta si oricum il face mai mult decat o comedie romantica, incepand ca o drama de fapt. Si sincer are momente amuzante si bune.

Nota: 9/10

The Terminal

Victor Novarski reaches JFK airport from a politically unstable country. Due to collapse of his government, his papers are no longer valid in the airport, and hence he is forced to stay in the airport till the war cools down. He makes the airport his home and develops a friendship with the people who work there until he finally has to leave.


miercuri, 13 aprilie 2016

Wild

Primul gand dupa ce a inceput filmul a fost ca ma uit la Into The Wild varianta feminina, insa pe parcurs iti dai seama ca nu prea le poti compara.
Un roadmovie care ajuta actrita principala sa treaca peste momentele "wild" din viata ei, si se pare ca a avut ceva. Reese nu e wow in film, insa e mult mai bine ca in "Blonda de la drept".
Exceptand faptul ca se promoveaza traseul turistic, nu iese cu nimic in evidenta, finalul asta meh si chiar putin previzibil.

Nota: 7/10

Wild

With the dissolution of her marriage and the death of her mother, Cheryl Strayed has lost all hope. After years of reckless, destructive behavior, she makes a rash decision. With absolutely no experience, driven only by sheer determination, Cheryl hikes more than a thousand miles of the Pacific Crest Trail, alone. Wild powerfully captures the terrors and pleasures of one young woman forging ahead against all odds on a journey that maddens, strengthen, and ultimately heals her.



luni, 11 aprilie 2016

We Are Your Friends

Cea mai buna descriere: Filmul suna foarte bine :))). Nu este cel mai bun film din categorie, Berlin Calling e peste el, insa iti arata viata frumoasa pe care o are un ascultator de EDM sau un DJ.
Zac Efron cu toate ca nu e un actor stralucit are un rol frumos si il joaca destul de bine, cred ca-l ajuta varsta, Emily Ratajkowski e cea mai buna alegere pentru fata care participa la raveuri.
Partea negativa e ca se vehiculeaza prea mult drogurile si pastilutele si tot ce te ajuta sa-ti depasesti starea deja euforica, insa poti privi din postura cealalta, *SPOILER* tocmai moartea prietenului din cauza acestor 'medicamente' iti induce ideea ca te poti distra totusi si fara ele.
Foarte interesante si informatiile care ne sunt oferite despre bpm, bataile inimii sau cum pot fi controlate anumite zone ale corpului cu un sunet specific. Mi-ar fi placuta poate sa detalieze mai mult si un program prin care se produce aceasta muzica si poate explicarea butoanelor de pe un platan.
Ce imi place pe langa coloana sonora si ideea de festival transpusa in film, este faptul ca poate fi considerat un intro pentru un documentar despre Martin Garrix, care intai a fost in public la Ultra Music Festival apoi a ajuns pe scena principala.
" In zilele noastre, poti inventa o aplicatie, poti incepe un blog, poti vinde rahaturi pe internet, dar daca esti DJ, trebuie sa incepi cu o melodie " - foarte buna fraza asta, confirmata de multi newcomers precum Garrix cu Animals sau Lost Frequencies cu Are You With Me
Cu acestea fiind spuse, ne vedem la Untold Festival 2016 si in viitorul apropiat la Tomorrowland sau Sziget ! :D

Nota: 8/10

We Are Your Friends

Cole is an aspiring DJ who spends his days scheming with his childhood friends and his nights working on the one track that will set the world on fire. All of this changes when he meets a charismatic but damaged older DJ named James, who takes him under his wing. Things get complicated, however, when Cole starts falling for James' much younger girlfriend, Sophie. With Cole's forbidden relationship intensifying and his friendships unraveling, he must choose between love, loyalty, and the future he is destined for.