vineri, 6 ianuarie 2017

Money Monster

Well, putem începe prin a ura La Mulți Ani tuturor telespectatorilor ( :)))) ) având în vedere că e prima postare pe 2017. Și sincer mă bucur pentru alegerea făcută (random.org alege filmele că eu n-am destulă putere de decizie).
Consider că Jodie Foster a facut un film deștept prin faptul că atinge multe dintre subiectele sensibile din America și poate unele din zona europeană: criza financiară sau propriile interese, dar și un al 3-lea fapt despre care voi vorbi în final.
Și-a ales doi actori recunoscuți în întreaga lume pentru a realiza acest film și l-a adăugat și pe Jack O'Connell care mi-a făcut o impresie foarte bună, poate chiar mai bună ca a celor doi deja cunoscuți, cu toate că Julia Roberts face treabă în cabină acolo la regizare.
Scenariul este bun, ca idee poți spune că s-a mai folosit, dar asta este puțin coafată. Chiar dacă nu e filmat în foarte multe locuri, acțiunea este prezentă, dinamica și tensiunea fac și ele parte din subiect.
Mi-a plăcut finalul cu toate că mi-a lăsat puțin un gust amar felul cum s-a terminat, poate și mimica lui Clooney a contribuit la acest lucru, iar acest al 3-lea lucru despre care voiam să vă spun în încheiere este concluzia societății actuale: după un asemenea eveniment de amploare (a fost live pe TV) comparabil cu tragedii reale, toată lumea uită ceea ce s-a întamplat și își reia viața ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat (faza din final când băiatul își reia jocul de fusbal). Nu știu câți au observat detaliul ăsta sau cel puțin s-au gandit la el.

Nota: 9/10

Money Monster

In the real-time, high stakes thriller Money Monster, George Clooney and Julia Roberts star as financial TV host Lee Gates and his producer Patty, who are put in an extreme situation when an irate investor who has lost everything (Jack O'Connell) forcefully takes over their studio. During a tense standoff broadcast to millions on live TV, Lee and Patty must work furiously against the clock to unravel the mystery behind a conspiracy at the heart of today's fast-paced, high-tech global markets.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu