duminică, 20 decembrie 2015

White House Down

Porneste ca un film ambitios, pe alocuri smart, cu un umor ce aduce a ironie in unele momente. Totusi e plin de clisee pe care le intalnesti la tot pasul si totodata de "greseli" (usurinta cu care intra baietii care schimba videoproiectorul, dar un agent din garda e verificat la piele sau faptul ca in final toate televiziunile stateau la 3 metri de locul actiunii de parca stateau in scaune la cinematograf, sa fim seriosi, chestiile astea nu se intampla in lumea reala).
Avem actorul principal care vezi Doamne e la locul potrivit si la timpul potrivit. Parerea mea e ca lui Channing Tatum nu i se potriveste acest rol de bad ass, pe genul Die Hard. In schimb Jamie Foxx aduce putin a Obama, are replici simpatice si te mai scapa de "tensiunea" filmului.
Partea buna e ca povestea e actuala (poate invata unii ceva din asta) si arata un singur lucru: niciodata nu esti prea bine protejat si totdeauna se poate intampla o actiune de genul (nu neaparat terorista) oriunde, daca o patesc americanii o putem pati si noi.

Nota: 8/10

White House Down

Capitol Policeman John Cale has just been denied his dream job with the Secret Service of protecting President James Sawyer. Not wanting to let down his little girl with the news, he takes her on a tour of the White House, when the complex is overtaken by a heavily armed paramilitary group. Now, with the nation's government falling into chaos and time running out, it's up to Cale to save the president, his daughter, and the country.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu