vineri, 31 martie 2017

A Bigger Splash

Un film atât de ciudat, anost și lung în care nu se vorbește despre mai nimic. O pauză vocală a unei artiste de muzică rock destul de cunoscută, dar lumea îl cunoaște mai mult pe fostul ei prieten care intervine în relația pe care o are ea acum, dar nu vine singur, își aduce și așa zisa fiică. Amândoi au venit cu un scop pe care până la final l-au atins.
Era inevitabil să apară și crima care ar trebui să mai schimbe ceva cu acest film, dar nu se întâmplă acest lucru.
Pe lângă faptul că m-a plictisit pe parcursul lui, am putut observa și anumite erori scăpate la montaj, una e când merg cei doi la market pentru cumpărături, pun apă în coș, dar la plecare nu cară niciunul vreun bax de apă.

Nota: 5/10

A Bigger Splash

In A BIGGER SPLASH, the lives of a high profile couple, a famous rock star (Tilda Swinton) and a filmmaker (Matthias Schoenaerts), vacationing and recovering on the idyllic sun-drenched and remote Italian island of Pantelleria, are disrupted by the unexpected visit of an old friend (Ralph Fiennes) and his daughter (Dakota Johnson) - creating a whirlwind of jealousy, passion and, ultimately, danger for everyone involved.


duminică, 26 martie 2017

This is it

Un documentar de la care cred că așteptam prea multe. Mi se pare făcut prea rapid după dispariția lui Michael (Iunie - Octombrie) și tocmai din acest motiv este alcătuit doar din filmări brute de la repetiții, parcă fără nicio prelucrare.
Astfel, în afară de repetițiile pentru concertul pregătit pentru Londra și setul de melodii pe care urma să le cânte, nimic de menționat, iar fiindcă vorbim despre un personaj notoriu în muzică, ar merita un film cât pentru întreaga carieră.

Nota: 6/10

This is it

In the weeks before his death, Michael Jackson (August 29, 1958 - June 25, 2009) was rehearsing a show, "This Is It," that was to open in July. This film begins with a few of the auditioning dancers speaking to the camera about why they're trying out and what Jackson means to them. Then we plunge into rehearsals at Staples Center in Los Angeles. The film is arranged by musical number with pre-recorded material and footage from Jackson's various rehearsals edited together to take us through what would have been the concert's set list.


sâmbătă, 25 martie 2017

The Forest

Unii probabil nu-l consideră horror, însă pe mine m-a cam lipit de canapea la unele faze. Nu neapărat fazele de speriat ci atmosfera în care te bagă și situația tensionată, mai ales ca povestea e interesantă.
Se termină totuși cam aiurea și brusc, dar îți dai seama de deznodământ mai ales ca pe tot parcursul filmului te cam bulversează.
Actrița principală face un rol bunicel, dar partea cea mai bună a filmului este ca nu durează foarte mult și nu apuci să te plictisești.

Nota: 6/10

The Forest

A woman goes into Japan's Suicide Forest to find her twin sister, and confronts supernatural terror.


miercuri, 22 martie 2017

The Good Shepherd

Un film destul de lung și ca atare este și greu de urmărit mai ales dacă nu ești interesat de CIA sau agențiile secrete, probabil te vei plictisi dupa 90-100 minute.
În schimb ar trebui să fie interesant de urmărit doar pentru faptul că Robert de Niro este regizor și reușește să strângă o distribuție plină de nume cunoscute, dar singurul care iese în evidență ar fi Matt Damon si Joe Pesci că-i o prezență destul de rară, ceilalți au roluri secundare.
Am avut senzația că-i lipsește uneori 'sarea și piperul', mai multe momente de umplutură și te pierdea.

Nota: 7/10

The Good Shepherd

The tumultuous early history of the Central Intelligence Agency is viewed through the prism of one man's life.




marți, 21 martie 2017

The Finest Hours

Puțin mi s-a părut acest film o semi interpretare a Titanicului. Combinată povestea cu ceea ce s-a întâmplat în realitate și cu o distribuție interesantă sau * SPOILER un happy ending, a ieșit un film okish.
Cred că s-a exagerat un pic cu transpunerea din realitate începând cu mărimea bărcii folosite la salvare, timingul perfect sau hipotermia aia care nu a cuprins pe nimeni. Altă bilă neagră este finalul când căpitanul a fost lăsat singur în barcă, I am safe - hai să plecăm.
Coloana sonoră e bunicică, în ciuda faptului că se auzea mai mult marea, dar melodia pe care o cântau cei 4 mi-a rămas în minte. Efectele speciale nu sunt wow chiar dacă filmul e din 2016 și tehnologia e la putere.

P.S. Trebuie să citesc puțin varianta exactă ce a avut loc în realitate pentru a putea vedea dacă au fost respectate toate detaliile.

Nota: 7/10

The Finest Hours

In February of 1952, one of the worst storms to ever hit the East Coast struck New England, damaging an oil tanker off the coast of Cape Cod and literally ripping it in half. On a small lifeboat faced with frigid temperatures and 70-foot high waves, four members of the Coast Guard set out to rescue more than 30 stranded sailors trapped aboard the rapidly-sinking vessel.


luni, 20 martie 2017

The Intern

Acel film care te binedispune și nu te plictisește în nicio secundă. Vă jur că am stat cu un zâmbet idiot pe tot parcursul filmului și n-am avut un moment în care să-mi dezlipesc ochii de la ecran, dacă mai dura 3 ore filmul eram în aceeași stare.
O poveste foarte frumoasă cu doi actori care se întrec unul pe altul în talent, Robert de Niro în toată cariera lui, Anne Hathaway cel puțin în acest film și fooaaaaarte amuzanți.
Pornind de la costumele etalate și continuând cu respectul arătat acelor persoane în vârstă care încă au ceva de arătat, filmul este un exemplu de dragoste de oameni și evenimente de care nu scapi când îți clădești o carieră. E un must have în colecția filmelor vizionate și nu pentru jocul actorilor, nu pentru ideea abordată sau ecranizarea cap-coadă, ci pentru vibe-ul bun cu care vizionezi filmul și cu care rămâi și după el.

Nota: 10/10, nu stăm la discuți!

The Intern

A retired 70-year-old widower, Ben (played by Robert De Niro), is bored with retired life. He applies to a be a senior intern at an online fashion retailer and gets the position. The founder of the company is Jules Ostin (Anne Hathaway), a tireless, driven, demanding, dynamic workaholic. Ben is made her intern, but this is a nominal role - she doesn't intend to give him work and it is just window dressing. However, Ben proves to be quite useful and, more than that, a source of support and wisdom.


Foarte bun textul de pe poster. 

duminică, 19 martie 2017

Match Point

Foarte drăguț filmul, iar numele i se potrivește mănușă. Exact ca un meci de tenis de câmp, nu de masă cum apare în unele postere de pe net.
Foarte multe răsturnări de situație și cu o replică ce se potrivește de minune: în tenis mai dai, mai iei. Actorii se fac plăcuți destul de ușor, cu toate că Jonathan Meyers are un chip care mă enervează, dar nu am un motiv pentru asta. Scarlett Johansson e mega atrăgătoare in rolul ei.
Finalul este cam dubios după o perioadă mai moartă, dar la fel ca într-un meci de tenis, ai nevoie și de noroc, se pare că el a avut. Oricum, se vede amprenta lui Woody Allen în orice film pe care îl face.

Nota: 8/10

Match Point

At a turning point in his life, a former tennis pro falls for an actress who happens to be dating his friend and soon-to-be brother-in-law.


sâmbătă, 18 martie 2017

Aloha

Mi-am cam pierdut două ore cu acest film. Nu este cel mai prost film pe care o să-l vezi, dar jur că nu mi-a transmis nimic cât timp m-am uitat la el. Niciun fior, niciun moment în care speri că începe acțiunea aia nebună, absolut nimic.
Bradley Cooper e ca în vacanță în film, Emma Stone e chiar simpatică, iar pe lângă cei doi e o armată de actori cunoscuți, pentru imagine cel mai probabil. Cei mai câștigați ar trebui să fie Emma și puștiul ăla comic, Jaeden Lieberher pe numele lui.
Cred că și ei și-au dat seama ce film o să iasă atunci când au băgat momentele alea mute, 'traduse'. Măcar coloana sonoră e drăguță, nu prea puteai greși cu stilul hawaian.

Nota: 6/10

Aloha

A celebrated military contractor returns to the site of his greatest career triumphs - the US Space program in Honolulu, Hawaii - and reconnects with a long-ago love while unexpectedly falling for the hard-charging Air Force watchdog assigned to him.


miercuri, 15 martie 2017

Brooklyn

Un film care-i bun prin simplitatea lui. Chiar dacă nu-i cel mai pozitiv film pe care vrei să-l vezi într-o seară, e una din ecranizările alea care îți oferă liniște și e tot ce ai nevoie după o zi nebună. Iese în evidență tocmai prin eleganță, calm și acțiune cursivă, dar lină.
Chiar dacă-i puțin clișeic și în mod sigur ghicești finalul, atmosfera creată și personajele închegate te fac să îndrăgești acest film.
Dacă tot sunt vecini cu englezii, irlandezii ăștia au împrumutat puțin din umorul britanic și sunt câteva momente amuzante, mai ales cel cu costumul de baie, însă mie cel mai mult mi-a plăcut și amuzat în același timp, pronunția numelui Eliss, al actriței principale, un ELIȘ interesant. :))

Nota: 9/10

Brooklyn 

An Irish immigrant lands in 1950s Brooklyn, where she quickly *notsoquickly* falls into a romance with a local. When her past catches up with her, however, she must choose between two countries and the lives that exist within.


luni, 13 martie 2017

The Hunter

Filmul pornește de la un subiect cam necunoscut despre un animal 'dispărut' pentru că pe cale de dispariție e deja prea mult spus.
Nu sunt prea multe de spus despre film, la fel ca toată acțiunea cu multe momente de liniște, însă mie mi-a plăcut, a reușit să mă țină atent având în vedere somnul care m-a luat fix la startul vizionării. Actorii sunt ok, joacă și ei parcă într-o notă retrasă, în schimb imaginile și locurile sunt superbe cu excepția animalului creat pe calculator care let's be honest, a ieșit cam rău.
Finalul a fost cel mai potrivit lucru, păcat de deznodământul gazdelor, dar frumos gestul pe care-l face domnul Martin la sfârșit.
Cu toate astea creația de față are un vibe plăcut și interesant și de aici nota măricică.

Nota: 8/10

The Hunter

The independent and lonely hunter Martin David is hired by the powerful biotech company Red Leaf to hunt down the last Tasmanian tiger. Red Leaf is interested in the DNA of the animal and Martin travels to Tasmania alone. He poses as a researcher from a university and lodges in the house of Lucy Armstrong. Martin learns that Lucy's husband has been missing for a long time and he befriends her children, Sass and Bike. When Martin goes to the village, he has a hostile reception from the locals. Along the days, Martin spends his days in the Tasmanian wilderness chasing the Tiger and becomes closer and closer to the Armstrong family. But Red Leaf wants results no matter the costs.

sâmbătă, 11 martie 2017

The Boxtrolls

Dacă tot am fost în deplasare astăzi, pe la verișori, unde am vizionat Shrek și începutul de la Happy Feet 2, seara soarta (Random.org) a ales tot o animație. Lor cred că le-ar fi plăcut la fel de mult ca celelalte două însă pe mine m-a cam luat somnul la Boxtrolls după jumătate.
Povestea este drăguță și are o coloană sonoră care ajută. Personajele au un aspect dubios, dar deh, asta prinde la copii și pentru mine cam atât a rămas. Ce-i drept nu sunt un mare fan al animațiilor, tocmai din acest motiv nu prea mă prinde genul ăsta de film.

Nota: 6/10

The Boxtrolls

A young orphaned boy raised by underground cave-dwelling trash collectors tries to save his friends from an evil exterminator.


joi, 2 martie 2017

10 Cloverfield Lane

M-am enervat rău după ce s-a terminat filmul și am de gând să las aici toate motivele ca să nu greșiți și voi când alegeți să vizionați acest film.
Ideea este interesantă, începe bine, are 3 personaje și te ține în tensiune 80% din film. Bă băiatule, dar cum să pui așa încheiere penibilă și slabă după o acțiune decentă și demnă de un film de nota 8. Chiar și reacția actriței din rolul principal spune același lucru: "Zău așa?".
*SPOILER* Puteau pune stop în momentul în care a ieșit la suprafață și descoperea că de fapt omul nu vorbea prostii, dar să începi un nou film pentru că practic asta s-a întâmplat, să aduci creaturi dubioase și tu să o rezolvi în 5 minute cu un cocktail Molotov aruncat exact unde trebuie, e deja prea mult, CA MAI APOI să te duci să mai salvezi și-un alt oraș pentru că deh, deja ai experiență în a lichida personajele alea dubioase - BULLSHIT.
Nice to see Fred Flintstone again.
P.S. Să-l aplaudăm pe Bradley Cooper pentru cele 10-15 cuvinte rostite pe parcursul acestui film, fără a-și arăta chipul, le-o fi inregistrat de pe-o plajă pe care se relaxa cu banii pe acest film.

Nota: 6/10

10 Cloverfield Lane

After a car accident, Michelle awakens to find herself in a mysterious bunker with two men named Howard and Emmett. Howard offers her a pair of crutches to help her remain mobile with her leg injury sustained from the car crash and tells her to "get good on those" before leaving the bunker. She has been given the information that there has been an alien attack and the outside world is poisoned. However, Howard and Emmett's intentions soon become questionable and Michelle is faced with a question: Is it better in here or out there?