joi, 3 martie 2016

The Big Short

E un film inundat de termenii specifici sistemului bancar, denumit limbaj de lemn in lumea bursiera :)). Nu este un film facil pentru toata lumea insa daca treci peste obstacolul asta te obisnuiesti cu el si merge. In teorie, filmul e facut ca sa deschida ochii oamenilor si sa arate cat de nesemnificativi sunt in fata banilor, iar pe langa asta prezinta toata istoria din spatele crizei din 2008. ca in final sa descoperi ca tot ce s-a intamplat atunci, se repeta in zilele de astazi, deci asteptati-va la o noua criza la fel de dura.
Interpretarea actorilor este foarte buna (mai ales Christian Bale), fapt dovedit si de nominalizarile la Oscar obtinute, dar pe langa asta cel mai mult mi-a placut modul plastic si amuzant/ironic in care au incercat sa explice si sa ilustreze stufoasele mecanisme financiare si modalitatea de a produce bani, folosind personaje cunoscute din America ... imagineaza-ti doar ca Selena Gomez iti explica un termen financiar :)))))) think about it.

Nota: 9/10

The Big Short

Four denizens in the world of high-finance predict the credit and housing bubble collapse of the mid-2000s, and decide to take on the big banks for their greed and lack of foresight.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu