luni, 27 februarie 2017

Bastille Day

Dacă ar fi fost produs de americani, ar fi fost un film de duzină. Fiind produs de francezi, au furat ideea de la americani și au transpus-o în Paris, nu cu foarte mare succes totuși.
Actorii joacă binișor exceptând prestația hoțului, timorat el așa. La fel cadrele alese, acțiunea e intensă și ea, dar parcă tot îi lipsește ceva. Pe principiul intrigă avem, puțin umor am pus, acțiune cât să nu adormim, dar atât.
Nu mai e cazul acum, dar nu merită vizionarea lui la cinematograf, probabil că din trailer promite multe.

Nota: 7/10

Bastille Day

Michael Mason, a pick-pocket living in Paris steals a bag with a teddy bear in it. Not realizing the toy contains a timed bomb, he tosses it aside on a busy street. A few seconds later it explodes, killing four people. CCTV footage reveals Masons face and the French police tag him as a terrorist threat. The explosion, although botched, was set up by a select group of the French Interior Ministry as a decoy so they can make a half billion dollar digital transfer from a bank, (closed on French National Day) -hence the title Bastille Day. In a separate CIA investigation the unruly agent Sean Briar, discovers the real story behind Masons "terrorist attack". The two men, on different sides of the law, collaborate to bring the corrupt members of the Ministry down.


miercuri, 22 februarie 2017

Traffic

Văd ca filmul ăsta are 4 Oscaruri câștigate și o groază de alte premii. Pe mine însă nu m-a convins mai deloc din mai multe motive, mult mai multe decât cele pentru care mi-a plăcut. Și totuși o să mențin doar aspectele negative în acest review.
Ideea este overused prin prisma locației în care se desfășoară o parte din acțiune, Mexic, chiar de puțin timp am văzut un film asemănător cu Benicio Del Toro. Durează mult prea mult, este încâlcit și greu de urmărit și cu toate astea apar o sumedenie de actori de renume, Salma Hayek de exemplu care a avut o singură secvență și probabil a luat ceva bani pentru asta. Am lăsat pentru final calitatea vizuală a filmului. Au ales 2 tente dubioase, sepia și albastru (de aici o fi apărut pe Instagram? :))). Mai mult m-au obosit cele doua culori, dar spre final deja eram obișnuit cu ele.

Nota: 6/10

Traffic

A conservative judge is appointed by the President to spearhead America's escalating war against drugs, only to discover that his teenage daughter is a crack addict. Two DEA agents protect an informant. A jailed drug baron's wife attempts to carry on the family business.


sâmbătă, 18 februarie 2017

A Dog's Purpose

Genul de film pentru toată familia, inclusiv cei mici. Mai ales pentru că este spus din perspectiva câinelui dacă mă pot exprima așa. Povestea este drăguță și amuzantă prin prisma replicilor și acțiunilor pe care le are acest câine. Partea mișto este că ieși relaxat din sala de cinema după vizionare și cu un zâmbet stupid pe față (asta dacă nu pățești ca domnișoara care a stat la două scaune de mine despre care voi povesti mai jos).
Mi s-a părut că are o notă foarte mică pe IMDB așa încât m-am hotărât să fac un research legat de acest lucru pentru că nota nu reflectă calitatea filmului. Astfel am descoperit că ziariștii de la tmz.com au publicat un filmuleț în care unul din câini era forțat să sară în apă, iar la final părea să se înece. Se pare că acest clip era editat și acesta era un câine special dresat să poată înota. În concluzie, nu vă lăsați păcăliți de nota pe care o are și vizionați-l.
Eu am văzut acest film la cinema undeva la ora 18 și nu a fost foarte aglomerat, dar în schimb 2 rânduri erau ocupate de copii sub 12-13 ani, însoțiți și chiar foarte cuminți pe parcursul filmului, iar o fetiță a fost foarte amuzantă când a rostit în gura mare la o scenă din film, "a mierlit?". Pe lângă acești copii, în stânga mea era o domnișoară/doamnă care a venit singură și la fazele de final a plâns vreo 5 minute cu toate că nu e chiar așa touching încât să verși lacrimi, dar cine știe ce evenimente cu căței o fi avut în viața ei?

Nota: 8/10

A Dog's Purpose

A dog looks to discover his purpose in life over the course of several lifetimes and owners.


La posterul ăsta se potrivește replica "The eyes, chico, they never lie" 

Split

Filmul prezintă un caz cutremurător al unui tânăr cu 23 de personalități, iar cea de-a 24-a este pe cale să se formeze, fiind și cea mai imprevizibilă și periculoasă. Este destul de interesant prin prisma subiectului medical abordat, mai ales dacă ești și pasionat de lucrurile astea sau ești student la Medicină :)).
Este incredibilă expresivitatea actorului principal, James McAvoy, care interpretează grozav fiecare personaj în parte și expune fiecare personalitate foarte bine în felul ei. Nici actrița cea tânără nu rămâne în umbră și pare să aibă și ea un viitor frumos pe marile ecrane. Și când te gândești că James a fost cooptat după ce un alt actor nu a ajuns la un acord contractual cu producătorii.
Filmul, unul ciudat și interesant în același timp, ar fi putut să aibă și un alt final, aici dezamăgindu-ma personal puțin. Pe lângă acest fapt, a început ca un thriller, a abordat puțină comedie, iar finalul s-a oprit în horror.
Pentru cei care vor să afle de ce apare Bruce Willis în final răspunsul îl aflați dacă faceți legătura cu Unbreakable. 16 ani, huh.

Nota: 8/10

Split

When three girls are kidnapped by a man with 23 different personalities they have to work out which of those personalities will help them escape and which of those personalities will try to stop them.


duminică, 12 februarie 2017

Me Before You

Un film foarte emoționant și frumos care trebuie musai vizionat însă eu sunt contrar părerilor ce fac referire la faptul că ar trebui să te uiți cu prietena/prietenul la el. Bă, dacă n-o/nu-l iubești găsește alt film că e beleaua mare dacă nu te înmoi sau nu rămâi impresionat de ce se întâmplă în el și cu atât mai rău dacă nu-ți arăți sentimentele acolo pe canapea.
De asemenea sunt rare cazurile în care persoana iubită rămâne cu tine după o tragedie de acest fel, exceptând familia că nu ai cum fugi de ei. 
Referitor la prestație mi-a plăcut destul de mult jocul amândurora, mai ales pentru faptul că nu sunt actori foarte cunoscuți și au putut juca fără rețineri. Față de un alt film la modă în această perioadă, Fifty Shades of Grey, dar partea a 2-a, aici s-a văzut chimia dintre cei doi și armonia de cuplu. Acțiunea este ușoară, plăcută și nici nu realizezi când trec cele 120 de minute.
Ajungem și la final unde mulți ar putea spune că este previzibil însă te agăți până la ultima secvență că ar putea fi altfel. 
De mâine mă apuc să citesc și cartea, sper să merite :D

Nota: 10/10


Lou Clark knows lots of things. She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick. What Lou doesn't know is she's about to lose her job or that knowing what's coming is what keeps her sane. Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now and he knows exactly how he's going to put a stop to that. What Will doesn't know is that Lou is about to burst into his world in a riot of color. And neither of them knows they're going to change each other for all time.


joi, 9 februarie 2017

Savages

Bleah, pe scurt m-am cam plictisit la acest film. Acțiunea se desfășoară greoi și foarte lent. Sunt ceva actori cunoscuți prezenți în film, dar sincer nu m-a impresionat niciunul ba chiar au avut o prestație medie. Au luat parte la un videochat continuu de la început și până la final, daca aveau ceva de comunicat luau legătura imediat prin laptop și al naibii erau în preajma lui tot timpul și nici nu aveau nevoie de vreun link ca să acceseze camerele web.
În fine, filmul nu merită mai ales că are 150 de minute și răpirea pe care o intuiești bine din primele 10 minute vine foarte târziu. Pe lângă asta e plin de motive aiurea ca cel de mai sus.

Nota: 6/10

Savages

Pot growers Ben and Chon face off against the Mexican drug cartel who kidnapped their shared girlfriend.


Posterul este foarte Babel



marți, 7 februarie 2017

World Trade Center

Revenim la filme după o perioadă în care m-am uitat la serialul White Collar și care merită vizionat din multe motive. Dar suntem aici să vorbim despre World Trade Center, un film tragic despre evenimentele petrecute în urmă cu aproape 16 ani.
Mă așteptam la o altă prezentare a situației, tocmai din acest motiv consider că a fost destul de slab realizat având în vedere actorii și regizorul. Până la clipa prăbușirii totul s-a desfășurat pe repede înainte, iar eu nu cred că asta este esența evenimentelor întâmplate.
Pe de altă parte te cuprinde grav de tot prin ceea ce reușește să transmită, curajul și sensibilitatea personajelor implicate.
Chiar dacă voi părea puțin sadic, nu-mi vine să cred că au murit doar 3000 de oameni dintr-un total de 2 clădiri imense ce erau umplute de corporatiști, plus clădirile conectate celor două. Asta înseamnă o mobilizare exemplară ținând cont de cele două ore avute la dispoziție pentru evacuare.

Nota: 7/10

World Trade Center

On September, 11th 2001, after the terrorist attack to the World Trade Center, the building collapses over the rescue team from the Port Authority Police Department. Will Jimeno and his sergeant John McLoughlin are found alive trapped under the wreckage while the rescue teams fight to save them.