duminică, 15 ianuarie 2017

Jackie

Jackie, mai aveam puțin și adormeam însă n-a fost vina filmului în totalitate. Am plecat de la film cu ideea că este o lucrare adresată doamnelor și domnișoarelor printr-un exemplu de atitudine, determinare, demnitate și clasă în înalta societate.
Cred că ideea de a prezenta viața unei Prime Doamne după un asemenea eveniment merită un subiect de film, dar ceea ce a ieșit pe ecrane lasă un pic de dorit. Acest 'după' a însemnat o scurtă perioadă, iar dacă ar fi să ne luăm după storyline-ul de pe IMDB, 'console her children', 10 minute overall.
Ce mi-a plăcut în schimb, cadrele au fost grozave, prezentarea Casei Albe de asemenea si Natalie Portman care a făcut un rol foarte bun și chiar ar merita câteva premii pentru prestația din Jackie (dacă tot le-a ratat pe cele de la Golden Globes).
Făcând comparație cu un alt film, care urmărește cât de cât o idee asemănătoare, The Queen mi-a atras mai mult atenția.

Nota: 7/10

Jackie is a portrait of one of the most important and tragic moments in American history, seen through the eyes of the iconic First Lady, then Jacqueline Kennedy. Jackie places us in her world during the days immediately following her husband's assassination. Known for her extraordinary dignity and poise, here we see a portrait of the First Lady as she fights to establish her husband's legacy and the world of "Camelot" that she created and loved so well.


duminică, 8 ianuarie 2017

Burnt

Clar, primul lucrul pe care-l fac este să îl compar cu Chef și mi se pare sub el. Ideea diferă puțin, dar tot în bucătărie ne băgăm. Favreau este mult mai 'chef' ca Bradley Cooper, care după mine nu se potrivește absolut deloc într-un rol de bucătar. A fost mai convingător din replici și din cadrele filmate în exteriorul restaurantului.
Ai avut vreodată senzația aia când mâncai și ți se părea că lipsește ceva? Păi, cam așa am pățit eu cu filmul acesta. Pe tot parcursul lui aveam impresia că trebuie să fie mai mult decât atât ca să convingă. Au lipsit sarea și piperul, cele două lucruri esențiale în orice fel de mâncare.
O bilă neagră pentru el, o reprezintă servirea comenzii fără a gusta în prealabil tot ce pui în farfurie, nu poți avea încredere deplină în omul de lângă tine când știi că l-ai trădat și te are la mână în orice moment.
Am tot citit că acest subiect gastronomic se epuizează în materie de filme, eu unul aș putea viziona ani de-a rândul filme cu mâncare și ce-i pe lângă (a vorbit gurmandul din mine).

Nota: 8/10

Burnt

Chef Adam Jones (Bradley Cooper) had it all - and lost it. A two-star Michelin rockstar with the bad habits to match, the former enfant terrible of the Paris restaurant scene did everything different every time out, and only ever cared about the thrill of creating explosions of taste. To land his own kitchen and that third elusive Michelin star though, he'll need the best of the best on his side, including the beautiful Helene (Sienna Miller).



sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Terminus Paradis

Vizionăm și primul film românesc pe anul 2017, și ce film :)). Nu cred că sunt multe de spus despre film, doar faptul că e o satiră adusă sistemului militar, cu puțină drama, puțină dragoste și umor din plin.
Dacă nu vă este cunoscut filmul, sigur îl știți pe căpitanul Burcea, care are o **** de 1 metru și o să ne cam f*** pe toți :)))))))). Doar pentru partea asta merită văzut filmul, chiar dacă mai are și alte părți bune. Nu prea mi-a plăcut modul în care rostea replicile actorul principal (Mitu), prea regizate parcă, în schimb el era amuzant.

Nota: 7/10

Terminus Paradis

The Bucharest's suburb, a torrid summer day. Norica, a waitress and Mitu, a swineherd, meet and tease each other and starts a beverage competition. Their relationship is not just a one-night stand. It would end with a marriage, if Norica wouldn't want to marry Gili, her 50's boss and boyfriend, and if Mitu wouldn't have to make two years of military service. Mitu's passion for Norica will make him to get in trouble: drove by his obsession for her, he makes something unforgettable.


Mai drăguț acest poster.

vineri, 6 ianuarie 2017

Money Monster

Well, putem începe prin a ura La Mulți Ani tuturor telespectatorilor ( :)))) ) având în vedere că e prima postare pe 2017. Și sincer mă bucur pentru alegerea făcută (random.org alege filmele că eu n-am destulă putere de decizie).
Consider că Jodie Foster a facut un film deștept prin faptul că atinge multe dintre subiectele sensibile din America și poate unele din zona europeană: criza financiară sau propriile interese, dar și un al 3-lea fapt despre care voi vorbi în final.
Și-a ales doi actori recunoscuți în întreaga lume pentru a realiza acest film și l-a adăugat și pe Jack O'Connell care mi-a făcut o impresie foarte bună, poate chiar mai bună ca a celor doi deja cunoscuți, cu toate că Julia Roberts face treabă în cabină acolo la regizare.
Scenariul este bun, ca idee poți spune că s-a mai folosit, dar asta este puțin coafată. Chiar dacă nu e filmat în foarte multe locuri, acțiunea este prezentă, dinamica și tensiunea fac și ele parte din subiect.
Mi-a plăcut finalul cu toate că mi-a lăsat puțin un gust amar felul cum s-a terminat, poate și mimica lui Clooney a contribuit la acest lucru, iar acest al 3-lea lucru despre care voiam să vă spun în încheiere este concluzia societății actuale: după un asemenea eveniment de amploare (a fost live pe TV) comparabil cu tragedii reale, toată lumea uită ceea ce s-a întamplat și își reia viața ca și cum nimic nu s-ar fi întamplat (faza din final când băiatul își reia jocul de fusbal). Nu știu câți au observat detaliul ăsta sau cel puțin s-au gandit la el.

Nota: 9/10

Money Monster

In the real-time, high stakes thriller Money Monster, George Clooney and Julia Roberts star as financial TV host Lee Gates and his producer Patty, who are put in an extreme situation when an irate investor who has lost everything (Jack O'Connell) forcefully takes over their studio. During a tense standoff broadcast to millions on live TV, Lee and Patty must work furiously against the clock to unravel the mystery behind a conspiracy at the heart of today's fast-paced, high-tech global markets.