luni, 31 octombrie 2016

The Girl on the Train

Un film psihologic care ar trebui sa se joace cu mintea privitorului. Ce mi s-a parut mie insa, este ca vrea sa-ti dea un mindfuck grav, dar lasa in finalul fiecarei scene cu pricina un mic indiciu dupa care sa te ghidezi ca 'detectiv' al cazului. Pana aici totul e bine, ai parte de actiune si de un plan narativ, insa finalul mi se pare ca a stricat tot ... aveam o alta viziune asupra endingului fata de cea din film care mi s-a parut putin 'grabita' ca sa incheie filmul totusi. Pe langa asta mi se pare destul de lame si ireala ideea de a lua trenul intr-o directie si apoi retur, timp de un an, doar pentru cateva momente pe care le vezi pe geam.
Mi se pare genial ca dintr-un anume unghi e abordata mahmureala de a doua zi, de dupa o betie crunta cand nu-ti mai aduci aminte ce-ai facut, bine sau rau, dar iti poti imagina dupa ce vezi consecintele (hainele murdare si disparitia), iar Emily Blunt isi arata latura de genul in film :)).
Overall, mi s-a parut a fi o copie nereusita a Gone Girl, urmarind o idee comuna (de asemenea film dupa carte), dar nu e neaparat filmul pe care trebuie sa-l vezi la cinema mai ales ca te duci cu ceva asteptari la el (ca mine).

Nota: 8/10

The Girl on the Train

The Girl on the Train is the story of Rachel Watson's life post-divorce. Every day, she takes the train in to work in New York, and every day the train passes by her old house. The house she lived in with her husband, who still lives there, with his new wife and child. As she attempts to not focus on her pain, she starts watching a couple who live a few houses down -- Megan and Scott Hipwell. She creates a wonderful dream life for them in her head, about how they are a perfect happy family. And then one day, as the train passes, she sees something shocking, filling her with rage. The next day, she wakes up with a horrible hangover, various wounds and bruises, and no memory of the night before. She has only a feeling: something bad happened. Then come the TV reports: Megan Hipwell is missing. Rachel becomes invested in the case and trying to find out what happened to Megan, where she is, and what exactly she herself was up to that same night Megan went missing.


marți, 25 octombrie 2016

Eddie the Eagle

Un film motivational cu adevarat exceptional baza pe fapte reale din istoria sariturilor cu schiurile ce arata povestea unui copil care de mic isi doreste sa participe la Jocurile Olimpice, indiferent de proba. Ceea ce e diferit la acest copil este faptul ca isi pune in miscare toata ambitia si perseverenta lui doar pentru a participa si nimeni si nimic nu-l poate opri din indeplinirea visului.
Poate parea putin dubioasa interpretarea actorului principal insa pe parcurs iti dai seama ca asa era de fapt in realitate sportivul, de aici reusita unui rol de succes. Cu toate astea, sunt si scene amuzante care prind bine actiunii.
Morala filmului, daca-ti doresti ceva cu adevarat trebuie sa incerci, chiar daca nu primesti suport din partea persoanelor dragi, in final tot vei avea parte de admiratia lor (evident daca-ti iese :)). Iar ca bonus, stabilesti si un record pentru tara ta si ramai in istorie cu el. What about that?

Nota: 9/10

Eddie the Eagle

Inspired by true events, Eddie the Eagle is a feel-good story about Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton), an unlikely but courageous British ski-jumper who never stopped believing in himself - even as an entire nation was counting him out. With the help of a rebellious and charismatic coach (played by Hugh Jackman), Eddie takes on the establishment and wins the hearts of sports fans around the world by making an improbable and historic showing at the 1988 Calgary Winter Olympics. From producers of Kingsman: The Secret Service, Eddie the Eagle stars Taron Egerton as Eddie, the loveable underdog with a never say die attitude.



luni, 24 octombrie 2016

Entourage

Bai, mie mi-a placut filmul si in acelasi timp ma face sa ma oftic pentru ca nu am vazut serialul, dar asta e un motiv in plus sa incep un serial nou :D.
Chiar daca poate nu sunt cele mai bune replici dintr-un film, au fost amuzante si n-a fost adoptat stilul ala de glume cu tenta sexuala or stuff. De asemenea, ma bufnea rasul continuu cand vedeam ca tot aparea cate un actor super cunoscut, gen Jessica Alba sau Liam Neeson si nu numai actori, il avem si pe Pharell sau Calvin Harris, iar in distributie am observat si numele lui Thierry Henry, dar sincer sa fiu l-am scapat in film :)).
Ideea filmului e originala, actiunea chiar daca nu e cea mai spectaculoasa e exact cat ai nevoie ca sa te uiti atent la un film, iar actorii sunt spumosi. Prefer o astfel de comedie decat una 'fortata'.
P.S. Ma bucur sa vad ca Mark Wahlberg produce si produce chiar bine.

Nota: 9/10

Entourage

Movie star Vincent Chase, together with his boys Eric, Turtle, and Johnny, are back - and back in business with super agent-turned-studio head Ari Gold on a risky project that will serve as Vince's directorial debut.


joi, 20 octombrie 2016

We Are Marshall

Sunt o multime de filme de acest gen, sport, si in special axate pe fotbalul american. Doar ca acesta este putin mai bun ca restul, dramatismul este accentuat pe tot parcursul filmului, actorii transmit niste sentimente puternice si au si o prestatie reusita.
Filmul are la baza o poveste reala, reconstructia unei echipe de fotbal a unei universitati dupa un moment tragic pentru toata lumea, pentru conducerea scolii, pentru familie si oras: prabusirea avionului in care se afla echipa si moartea acestora.
E de apreciat motivatia lor (unora) de a porni totul de la zero si chiar cu succes, ajungand pana la urma sa castige multe meciuri si trofee de-a lungul timpului, insa filmul nu vrea sa respecte intru totul viata reala, ajungand sa castige deja primul meci doar dupa a doua tentativa si la putin timp dupa evenimentul nefericit. Eu unul, as fi ales o alta interpretare.

Nota: 9/10

We are Marshall

In November, 1970, virtually the entire football team and coaches of Marshall University (Huntington, W.V.) die in a plane crash. That spring, led by Nate Ruffin, a player who was ill and missed the fatal flight, students rally to convince the board of governors to play the 1971 season. The college president, Don Dedman, must find a coach, who then must find players. They petition the NCAA to allow freshmen to play, and coach Jack Lengyel motivates and leads young players at the same time that he reexamines the Lombardi creed that winning is the only thing. The father and the fiancée of a player who died find strength to move on. Can Marshall win even one game in 1971?


Inferno

Fiind un fan al cartilor scrise de Dan Brown, nu puteam rata noul film. Ce-i drept, inca n-am citit volumul acesta, insa din cate am inteles de la alti oameni care au vazut filmul si au citit si cartea, productia urmeaza destul de bine ce-a pus Brown pe hartie.
Avand in minte volumele dinainte, am trait si eu cu impresia asta pentru ca actiunea nu sta prea mult in acelasi loc, hai in Venetia, la basilica *insertnamehere*, hai repede la Instanbul ca am gresit locatia.
In ultima vreme am vazut tot mai multe filme in care Tom Hanks joaca si parca-i vin toate manusa. De asemenea ma bucur sa vad un nume romanesc care-si face aparitia in film, Ana Ularu. Nici ceilalti n-au fost de neglijat.
Ajungem si la partile care nu mi-au placut, finalul, pentru ca se putea rezolva mult mai usor punctul culminant, fie ca se termina pozitiv, fie negativ. De asemenea, a fost prea evident faptul ca doctorita care l-a ajutat pe Langdon era implicata in tot planul ala malefic (Repet, nu stiu cum e in carte sau daca e amprenta filmului aici). Alta chestie pe care am observat-o este o greseala la montaj, cand Dr. Brooks se despartea in ploaie de Zobrist, pe fundal era parcata o duba neagra, dupa un prim plan pe ei duba a devenit alba :)). 

Nota: 9/10

Inferno

Academy Award® winner Ron Howard returns to direct the latest bestseller in Dan Brown's (Da Vinci Code) billion-dollar Robert Langdon series, Inferno, which finds the famous symbologist (again played by Tom Hanks) on a trail of clues tied to the great Dante himself. When Langdon wakes up in an Italian hospital with amnesia, he teams up with Sienna Brooks (Felicity Jones), a doctor he hopes will help him recover his memories. Together, they race across Europe and against the clock to stop a madman from unleashing a global virus that would wipe out half of the world's population.


marți, 18 octombrie 2016

Weekend cu mama

Ideea din film e super buna, dar ce e trist este faptul ca si in prezent situatia e la fel, iar filmul a aparut in 2009, copii lasati de izbeliste de parinti care au plecat in strainatate in ideea de a-si obtine un trai mai bun, insa banii si atentiile nu inlocuiesc prezenta.
DAR, interpretarea si modul de rezolvare, alese intr-un stil tipic romanesc, dam bani si mintim pe toata lumea cand colo tot acolo suntem.
Adela Popescu, o prezenta placuta si un roleplay reusit, insa finalul nu este prea reusit, prea dintr-o bucata cand in sfarsit incepeau sa miste lucrurile.
Cred ca ar trebui sa vedem mai des filme romanesti, mai ales ca apar pe banda rulanta in ultima vreme si uite ca sunt mediatizate (Selfie 69, Doua lozuri).

Nota: 7/10

Weekend cu mama

15 years ago, Luiza decided to make a fresh start in Spain. She left her 3-year-old daughter Cristina in the care of her relatives and took off. When she returns to Romania, the woman learns some shocking truths that were kept hidden from her: Cristina ran away from home, is a drug addict and has a 2-year-old girl who lives in an orphanage. Overwhelmed by guilt, Luiza attempts to save her daughter and thus redeem the mistakes of her youth. To do that, she's got a tight time frame: one weekend...


luni, 17 octombrie 2016

A Hologram for the King

Daca te duci la cinema la filmul asta, adormi usor in prima parte. Sau o alta comparatie, ai iesit la tigara si ai ratat prima parte dintr-un meeting, dar de fapt n-ai pierdut nimic. Daca totusi reusesti sa te trezesti cand incepe si actiunea sa prinda contur, incepi sa vezi ceva din film.
Posibil sa fie unul din cele mai slabe filme pentru Tom Hanks in ultima vreme, singurul care a "legat doua pase" in meciul asta.
Povestea porneste simplu, cu o idee de business prezentata arabilor. Din start apare contextul concurentei dintre cele doua culturi, cu subtilitati usoare pentru a 3-a, care in final invinge (China) si reuseste sa vanda orice la jumatate de pret.
Idila dintre cei doi porneste dragut si e singura parte pozitiva la film, alaturi de soferul lui Tom care e unul din putinii cu ceva glume ok in program.

P.S. Am avut inspiratie la comparatii in seara asta :)).

Nota: 7/10

A Hologram for the King

A failed American sales rep looks to recoup his losses by traveling to Saudi Arabia and selling his company's product to a wealthy monarch.


sâmbătă, 15 octombrie 2016

True Grit

De obicei nu ma dau in vant dupa filmele de genul, insa acesta se pare ca este un western destul de reusit.
Actiunea lui este lineara, insa mai alerta in ultima ora, pana acolo se pune la cale strategia copilei (Hailee Steinfeld) care by the way, face un rol grozav de bun pentru care am vazut ca a fost nominalizata si la Oscar. La fel si Jeff Bridges, rol bun si nominalizare la Oscar. Matt Damon putin lasat deoparte insa nu e regula ca actorul mai cunoscut sa fie mai bun :D.
E filmul pe care vrei sa-l vezi chiar daca nu-ti plac westernurile, e indeajuns de bun incat sa-l accepti.

Nota: 9/10

True Grit

Following the murder of her father by hired hand Tom Chaney, 14-year-old farm girl Mattie Ross sets out to capture the killer. To aid her, she hires the toughest U.S. marshal she can find, a man with "true grit," Reuben J. "Rooster" Cogburn. Mattie insists on accompanying Cogburn, whose drinking, sloth, and generally reprobate character do not augment her faith in him. Against his wishes, she joins him in his trek into the Indian Nations in search of Chaney. They are joined by Texas Ranger LaBoeuf, who wants Chaney for his own purposes. The unlikely trio find danger and surprises on the journey, and each has his or her "grit" tested.


Interesant posterul, fara o imagine din film sau a actorilor.

vineri, 14 octombrie 2016

Youth

O sa incep prin a spune ca mi-a placut acest film pentru calmul pe care il emana si pentru faptul ca este very peaceful. Youth este o lectie de tinerete traita la varsta a 3-a. Coloana sonora si imagistica ajuta mult filmul pe langa calitatea actorilor.
Daca ai vazut La Grande Bellezza iti dai seama cu usurinta cine este regizorul acestui film, Paolo Sorrentino care se pricepe de minune pe filiera asta.
Pe langa actorii unul si unul, isi face aparitia si Madalina Ghenea care face un rol uimitor ... glumesc, a avut 3 aparitii si doar 2 dialoguri unde se simte faptul ca este romanca, in rest, pentru prezenta scenica voi folosi cuvantul 'uimitor' fara o nota ironica.
Alta bila alba, dialogurile spumoase si aparitiile amuzante, Hitler sau cei doi la mare altitudine in imbracamintea de iarna :)).
P.S. Storyline-ul de mai jos nu prea reflecta per total actiunea din film.

Nota: 9/10

Youth

Fred and Mick, two old friends, are on vacation in an elegant hotel at the foot of the Alps. Fred, a composer and conductor, is now retired. Mick, a film director, is still working. They look with curiosity and tenderness on their children's confused lives, Mick's enthusiastic young writers, and the other hotel guests. While Mick scrambles to finish the screenplay for what he imagines will be his last important film, Fred has no intention of resuming his musical career. But someone wants at all costs to hear him conduct again.


Tomorrowland

Initial, am ajuns la acest film cu gandul la festivalul de muzica Tomorrowland din Belgia, ulterior ajungand sa fiu dezamagit de produsul finit, atat de film cat si despre un 'aftermovie' de doua ore al festivalului. Genul de film la care ti-ai duce copilul la cinema atunci cand o rupe din copilarie si fuge spre real life. In alta ordine de idei, e destul de slab per total si nu ratez nimic daca-l pornesti de pe la minutul 40.
Din perspectiva mea, am observat si doua aspecte pozitive: ideea abordata, lumea din viitor si schimbarile ce vor avea loc de acum inainte, pozitive or ba, dar si pe George Clooney ajung la o varsta cand nu mai primeste roluri mari si trebuie sa joace in orice prinde. Ei bine, parca se potriveste asa printre copii. Mi-a parut bine sa-l vad si pe Hugh Laurie :D.
Actiunea e amuzanta pe alocuri, dar putin greoaie, finalul este exact ce-l pe care il gandesti, a reusit Disney sa scoata un Fantasy in final :)).

Nota: 7/10

Tomorrowland

Bound by a shared destiny, a bright, optimistic teen bursting with scientific curiosity and a former boy-genius inventor jaded by disillusionment embark on a danger-filled mission to unearth the secrets of an enigmatic place somewhere in time and space that exists in their collective memory as "Tomorrowland."


miercuri, 12 octombrie 2016

Sully

Habar nu aveam despre ce e Sully atunci cand m-am hotarat sa merg la cinematograf. Mi-am dat seama totusi, de la inceput, ca este vorba despre "tragedia" intampla pe raul Hudson. Apoi m-am gandit ca n-a fost o idee buna sa merg la acest film cu o saptamana inainte de a zbura pentru prima oara :))))).
Dupa ce m-am adunat putin, am luat parte la un remake al zborului 1549 din Ianuarie, un zbor care a avut parte de probleme din primele clipe, iar Tom Hanks in rolul capitanului Sullenberger a avut de luat cea mai grea decizie din cariera lui, decizie care a salvat 155 vieti reale.
Ca si constructie este mai bun decat oponentul 'Flight', mai ales prin modul in care este filmat si modul in care sunt gandite scenele, la fel si interpretarea celor doi piloti, Tom Hanks si Aaron Eckhart, unul interpretand eroismul clasic din fiecare film, celalalt curajosul care-si permite si o usoara ironie cand nu e momentul, insa il ajuta in eliberarea tensiunii.
TOTUSI, din nou un film care-mi lasa impresia ca ar fi putut fi si mai bun, poate in cazul judecatii care are loc dupa eveniment sau ceva acolo parca lipseste.

Nota: 10/10

Sully

On Thursday, January 15th, 2009, the world witnessed the "Miracle on the Hudson" when Captain Chesley Sullenberger, nicknamed "Sully" & is portrayed by Tom Hanks glided his disabled plane onto the frigid waters of the Hudson River, saving the lives of all 155 aboard. However, even as Sully was being heralded by the public and the media for his unprecedented feat of aviation skill, an investigation was unfolding that threatened to destroy his reputation and his career.


Third Person

Third Person, din perspectiva mea, nu este un film pentru publicul larg, care cel mai probabil il va denigra sau nu il va intelege. Tocmai asta cred ca e ideea regizorului, sa te lase pe tine sa-ti faci actiunea cum vrei, chiar mai mult, finalul.
Sunt 3 povesti, in 3 orase diferite, care iti dau impresia ca de fapt au loc in acelasi loc, 3 povesti care contin mai mult sau mai putin 3 persoane. Actorii sunt unul si unul de la Liam Neeson care wow, are un rol linistit, un scriitor faimos care-si pierde din luciditate, si pana la Olivia Wilde si Mila Kunis.
O bila neagra pentru regizor, poate mai sunt si alti tigani in Roma, in afara de cei romani, macar a fost o doamna draguta de etnie.

Nota: 7/10

Third Person

Three interlocking love stories involving three couples in three cities: Rome, Paris, and New York.




The Impossible

Filmul are un subiect tragic, cu atat mai mult cu cat este inspirat din fapte reale. Este dur si imprevizibil, emotionant avand in vedere cat de grava este situatia intalnita, insa per total am simtit ca poate mai mult, atat prin jocul actoricesc al unora (si aici ma refer la Lucas care fie e tanar, fie mai are de invatat, poate chiar de la Naomi Watts care "tin in viata" cursul filmului, in contradictie cu starea ei de sanatate).
Drama este prezenta in film, insa pentru privitor, stiind ca toate personajele sunt in viata, cam taie din emotia pe care o ai pe parcurs, asteptand momentul reintalnirii care era inevitabil. Starea Mariei trece brusc de la aparat care o ajuta sa respire la zbor cu avionul doar cu o perfuzie. Astea sunt 2 momente care trag filmul in jos.

Nota: 8/10

The Impossible

A regular family - Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) and their three kids - travel to Thailand to spend Christmas. They get an upgrade to a villa on the coastline. After settling in and exchanging gifts, they go to the pool, like so many other tourists. A perfect paradise vacation until a distant noise becomes a roar. There is no time to escape from the tsunami; Maria and her eldest are swept one way, Henry and the youngest another. Who will survive, and what will become of them?


marți, 4 octombrie 2016

The Guest

Incepe destul de interesant, insa pe parcurs isi pierde din eticheta de thriller si devine super previzibil. Este pacat de el pentru ca pornea super promitator si iti veneau in minte o sumedenie de intrebari, intrebari la care oricum nu gasesti raspunsul pana la final.
Dan Stevens, actorul principal, face un rol interesant, privirea lui ingheata toate apele cand e focusul pe ea. Pe langa el, muzica este un personaj in sine, o combinatie dubioasa si chiar cred ca 'dubioasa' e cel mai potrivit adjectiv, insa se potriveste de minune cu actiunea si merita ascultat intreg tracklistul.
Finalul te lasa in plop, la fel cu unele aspecte de pe parcurs, ceea ce nu prea e ok.

Nota: 7/10

The Guest

A soldier introduces himself to the Peterson family, claiming to be a friend of their son who died in action. After the young man is welcomed into their home, a series of accidental deaths seem to be connected to his presence.


duminică, 2 octombrie 2016

The Interpreter

Nu pot sa zic ca m-a prins ideea filmului, avand in vedere faptul ca e overused tema politica, in special rivalitatile dintre tari, mai iesit din comun faptul ca vorbim de niste tari de pe continentul african care barem stiu si ele atacuri teroriste in America.
Filmul nu este neaparat prost, insa toata actiunea se canalizeaza pe personajele cunoscute ale filmului, Sean Penn si Nicole Kidman care nu pot sa zic ca exceleaza. In rest, actiunea are ceva momente care te captiveaza si iti fura mintea, insa per total este cam previzibil si finalul usor de prevestit.

Nota: 8/10

The Interpreter

Political intrigue and deception unfold inside the United Nations, where a U.S. Secret Service agent is assigned to investigate an interpreter who overhears an assassination plot.


sâmbătă, 1 octombrie 2016

Vicky Cristina Barcelona

Pare genul de film care n-o sa fie apreciat de adolescentele de pe bancile liceului. Este total nonconformist  si amuzant si care te umple de buna dispozitie in dauna freamatului continuu de pe tot parcursul actiunii.
Tocmai din acest motiv n-ar trebui sa te plictisesti si nici sa-l incadrezi in filmele de duzina. Don Juanul se pare ca face fata cu brio tuturor doamnelor care-i ies in cale si totusi in final nu ramane cu niciuna :)). In schimb, doamnele fac niste roluri bune si cum ziceam si mai sus, sunt destul de amuzante.
Ce mi-a placut la acest film este titlul, original si simplu, 2 din personaje si locul in care se desfasoara actiunea, dar si faptul ca in orice moment din film se consuma putin vin (frumosa Spania asta :)))). De asemenea este imprevizibil in mare masura, iar acea tensiune sexuala apare pe tot parcursul filmului, cred ca asta si-au si dorit de la film.

Nota: 8/10

Vicky Cristina Barcelona

Sexually adventurous Cristina and her friend Vicky, who is bright but cautious, holiday in Barcelona where they meet the celebrated and wholly seductive painter, Juan Antonio. Vicky is not about to dive into a sexual adventure being committed to her forthcoming marriage. But Cristina is immediately captivated by Juan Antonio's free spirit and his romantic allure is enhanced when she hears the delicious details of his divorce from fellow artist, the tempestuous Maria Elena.