luni, 25 iulie 2016

Last Days in Vietnam

Un documentar despre razboiul din Vietnam si despre extragerea americanilor din zona periculoasa. E bun pentru cei pasionati de istorie, dar si pentru cei care vor sa descopere cum s-au intamplat lucrurile in acea perioada.
Avand in vedere faptul ca e realizat de americani, fiind direct implicati, am impresia ca omit in a prezenta anumite lucruri relevante pentru situatia de fata, ce s-a intamplat cu ambasada dupa evacuarea lor, ce s-a intamplat cu o parte din americanii ramasi, etc ...
Ar trebui sa fie multe documentare de genul care sa prezinta mai in detaliu si mai tragic situatiile intampinate, intamplari precum aruncarea elicopterelor de pe nava sau povestea acelui pilot care si-a pierdut singura avere in apa.

Nota: 9/10

Last Days in Vietnam

During the chaotic final weeks of the Vietnam War, the North Vietnamese Army closes in on Saigon as the panicked South Vietnamese people desperately attempt to escape. On the ground, American soldiers and diplomats confront the same moral quandary: whether to obey White House orders to evacuate U.S. citizens only--or to risk treason and save the lives of as many South Vietnamese citizens as they can.


Posterul asta zici ca-i ultimul cover album al unui rapper american :)). 

miercuri, 13 iulie 2016

Allegiant

Partea a 3-a din seria Divergent. Dar si cea mai proasta de pana acum.
Am avut senzatia in fiecare clipa ca a fost facut deodata cu partea a 2-a si s-au gandit in ultimul moment sa il imparta in doua parti. De asemenea, si acesta a lasat loc de o imagine a urmatorului film din seria Divergent.
Aici, s-a mers pe acelasi tipar din Insurgent, usoara telenovela, actiune okish, caterinca lui Peter prezenta, insa mult prea multe clisee exagerate si faze in care spui cu voce tare "las-o ca e prea de tot".
Bila alba a filmului, Jeff Daniels, este neschimbat (fizic) fata de Dumb and Dumber, cel din 1994.

Nota: 7/10

Allegiant

After the earth-shattering revelations of INSURGENT, Tris must escape with Four and go beyond the wall enclosing Chicago. For the first time ever, they will leave the only city and family they have ever known. Once outside, old discoveries are quickly rendered meaningless with the revelation of shocking new truths. Tris and Four must quickly decide who they can trust as a ruthless battle ignites beyond the walls of Chicago which threatens all of humanity. In order to survive, Tris will be forced to make impossible choices about courage, allegiance, sacrifice and love.


Insurgent

Insurgent este continuarea de la Divergent. Divergent a fost un film bunicel avand in vedere ca l-am vazut la cinema si a luat un punct in plus pentru asta. Well, partea a 2-a este mai slaba ca prima parte, dar este o continuare care totusi te face sa astepti cat de cat si ultima parte.
Actorii nu sunt wow, nu exista nici chimie intre cei doi, tipa nu are expresivitate mai deloc, iar aici vorbim despre un SF/Action, dar ei tot incearca sa bage o mica telenovela acolo si nu-si are deloc locul. Caleb parca este cantitate neglijabila, doar Peter mai aduce putin fun in actiune.
Finalul este previzibil si se observa clar ca urmeaza curand partea a 3-a. In rest, faze bunicele, coloana sonora buna si faze amuzante provocate de Peter.

Nota: 8/10

Insurgent

Beatrice Prior must confront her inner demons and continue her fight against a powerful alliance which threatens to tear her society apart with the help from others on her side.


sâmbătă, 9 iulie 2016

Unfriended

Fata de filmul anterior (Sicario), acum ma asteptam la un horror slab si boring inca din primele 20 de minute, avand in vedere ca are doar 80. Surprinzator, n-a fost chiar asa, avand in vedere ca e abordata o tema la ordinea zilei si un program pe care majoritatea il folosesc zilnic - Skype.
A fost destul de captivant, insa si acesta tras de par, toti sunt la distante considerabile unul fata de celalalt, toti is gasesc finalul in film intr-un anume fel si totusi destul de repede. Alta chestie, toti copiii astia sunt singuri acasa ? :)).
Chit ca e un horror (ok, nu unul stralucit pentru ca nu-s foarte hardcore fazele) si e un film, poate fi inspirat din fapte reale, iar ceea ce vrea sa invete privitorii este faptul ca orice adolescent e influentat de mediul online si este afectat de anumite chestii, mai ales daca sunt lucruri negative la persoana proprie. In ziua de astazi totul se viralizeaza in cateva minute si poti deveni bataia de joc a tuturor.

Nota: 7/10

Unfriended (Cybernatural)

While video chatting one night, six high school friends receive a Skype message from a classmate who killed herself exactly one year ago. At first they think it's a prank, but when the girl starts revealing the friends' darkest secrets, they realize they are dealing with something out of this world, something that wants them dead.


Sicario

Un film cu o idee interesanta insa destul de slab utilizata. La cata actiune ar fi trebuit sa aiba filmul, a fost destul de domol cu putine momente in care sa tresari sau sa faci ochii mari ca sa fii in ton cu actiunea, mai ales dupa modul in care a inceput, descoperirea acelor cadavre si explozia ulterioara. De asemenea, avand in vedere pentru ce a fost organizata toata tevatura respectiva, pentru o razbunare, actiunea a fost cam exagerata si trasa de par.
Majoritatea actorilor sunt destul de intalniti prin filme, insa Emily Blunt pare sa fie a 5-a roata de la masina, aruncata in film doar ca sa iasa la numar. Pe langa faptul ca afiseaza aceeasi mimica in toate fazele, parca este data la o parte de fiecare data.
Finalul putin neasteptat, insa putea fi mai 'hard' avand in vedere prin cate a trecut sa ajunga acolo. Un film ok, cu ceva faze antrenante, insa putin cam supraevaluat. Pana si descrierea de pe IMDB releva doar o bucata din film.

Nota: 7/10

Sicario

When drug violence worsens on the USA Mexico border, the FBI sends an idealistic agent, Kate Macer (Emily Blunt) on a mission to eradicate a drug cartel responsible for a bomb that had killed members of her team.


marți, 5 iulie 2016

Horrible Bosses 2

Genul de film pe care preferi sa-l vezi la cinema pentru ca in mod sigur te vei amuza mai mult ca atunci cand il vezi acasa si din motive de genul 'cei din ultimul rand au un ras amuzant'. Exista o limita intre o comedie buna si o prostie, iar partea a 2-a depaseste aceasta linie prin multe motive, insa principalul cred ca e faptul ca cei trei actori vorbesc continuu unul peste altul si nu inteleg mai nimic din actiune, nu ca ar fi una antrenanta.
E greu de crezut ca astfel de comedii mai "tin" la publicul exigent din ziua de azi. Sunt o puzderie de actori buni in distributie si totusi nu se fac remarcati deloc, roluri secundare pentru majoritatea.
Fata de prima parte e de 2 ori mai slab, in faze comice, in actiune, nici macar numele nu isi mai are rostul.

Nota: 6/10

Horrible Bosses 2

Fed up with answering to higher-ups, Nick, Dale and Kurt decide to become their own bosses by launching their own business. But a slick investor soon pulls the rug out from under them. Outplayed and desperate, and with no legal recourse, the three would-be entrepreneurs hatch a misguided plan to kidnap the investor's adult son and ransom him to regain control of their company.


luni, 4 iulie 2016

Transcendence

Cred ca va dezamagi pe multi in clipa in care vor termina de vizionat acest film. Probabil si din trailer, insa nu este ceea ce crede fiecare sau ce ar vrea sa fie si se incadreaza la capitolul 'interesant' si atat, si asta din cateva motive: Ideea originala, dar pacat de modul de interpretare prin regizarea slaba si momentele moarte. Actorii buni, de prima mana, insa cu interpretari mediocre fata de operele consacrate. De asemenea, faptul ca Johnny Depp accepta si roluri mai serioase dupa seriile incarcate de rom :)).
Nu ma dau in vant dupa SF-uri insa imi dau silinta sa ma uit la ele, cu atat mai mult cand nu exagereaza si sunt de calitate, insa acest film m-a intins pe tot patul de plictiseala.

Nota: 6/10

Transcendence

Dr. Will Caster (Johnny Depp) is the foremost researcher in the field of Artificial Intelligence, working to create a sentient machine that combines the collective intelligence of everything ever known with the full range of human emotions. His highly controversial experiments have made him famous, but they have also made him the prime target of anti-technology extremists who will do whatever it takes to stop him. However, in their attempt to destroy Will, they inadvertently become the catalyst for him to succeed-to be a participant in his own transcendence. For his wife Evelyn (Rebecca Hall) and best friend Max Waters (Paul Bettany), both fellow researchers, the question is not if they can...but if they should. Their worst fears are realized as Will's thirst for knowledge evolves into a seemingly omnipresent quest for power, to what end is unknown. The only thing that is becoming terrifyingly clear is there may be no way to stop him


Tengo Ganas de ti

Un film romantic pentru o duminica ploioasa si romantica :))))). Partea aceasta este sequelul pentru Tres metro sobre el cielo, la fel de romantic insa parca nu ca prima parte. E dragut intr-un fel, prin povestea de dragoste care se infiripa intre cei doi, iar actrita principala are un chip dragut si placut de urmarit.
Este oricum un film girly type, insa e dragut de vazut faptul ca mai sunt si alte natii care fac filme bune. Finalul e misto pentru ca reflecta realitatea si nu clasicul/banalul "Happy End". Referitor la cea de-a treia parte, nu cred ca va mai exista.

Nota: 9/10

Tengo Ganas de ti

The sequel of Three Meters Above The Sky, starts with the return of H to his hometown where reconnecting with the past means struggle and also a new love.