joi, 31 martie 2016

Ted

Imi place ca filmul incepe si se termina foarte romantic si siropos, ca in perioada sarbatorilor de iarna, apoi 180 grade glume cu tenta sexuala, injurii si batai amicale :))))). Tot ce-si poate dori un adolescent de la ursuletul sau de plus :)). Daca ii agata si o fata in parc, everything is going well.
Sa vedem, actiunea e cam moale pana dupa jumatatea filmului, te ia cu plictiseala pentru ca odata obisnuit cu un ursulet de plus vorbitor care face toate prostiile nu mai apare nimic interesant.
Per total sunt cateva glume bune in film la care razi cu pofta, Mark Wahlberg ca intotdeauna, insa Mila Kunis pare putin imbufnata tot filmul si iti o senzatie de reticenta, besides her hotness.
Astept sa vad si partea a doua, dar tinand cont de nota mai slaba de pe IMDB nu cred ca s-a schimbat nimic in sequel.

P.S. Sper ca n-au mers parintii cu odraslele la cinematograf pentru filmul asta :))

Nota: 7/10

Ted

John makes a Christmas miracle happen by bringing his one and only friend to life, his teddy bear. The two grow up together and John must then choose to stay with his girlfriend or keep his friendship with his crude and extremely inappropriate teddy bear, Ted.




The Town

Mai, filmul nu e un wow, totusi cred ca e printre filmele bune ale anului 2010, cu o actiune destul de adunata si cu o idee cel putin interesanta. Lasand asta la o parte, acum vine partea wow: e regizat de insusi actorul Ben Affleck, ceea ce il face putin mai interesant.
Faptul ca actorii joaca bine, actiunea este aproape naturala si nu te pierzi  aproape deloc in cele doua ore jumatate de vizionare, il face un film bun.
Chiar daca finalul e previzibil, e 'spumos' dialogul celor 2 si sper sa nu fie un The Town 2 pentru ca s-a terminat bine asa.

Nota: 9/10

The Town

As he plans his next job, a longtime thief tries to balance his feelings for a bank manager connected to one of his earlier heists, as well as the FBI agent looking to bring him and his crew down.


duminică, 20 martie 2016

The Best Offer

" In fiecare fals se ascunde ceva autentic " - afirmatia din film la care trebuie sa te raportezi pe intreaga lui actiune, pana in ultimele momente ale filmului. Totusi, lucrarea este o lectie pentru noi despre toate falsurile din lumea in care traim, iar paralela cu lumea artei e cea mai in masura sa ne arate acest lucru. In final, descoperi ca nu poti avea incredere in oameni, in prieteni, in iubire.
Actorii sunt cunoscuti, mai avand si alte filme in care au jucat bine, insa aici mi se pare ca fiecare si-a jucat rolul foarte bine, Jim Sturgess (Robert) atragandu-mi atentia din primele cadre.
Actiunea filmului e buna, cursiva, iar finalul e cu mindfuck, chiar daca iti da unele sanse sa iti dai seama cum se va termina. Mie mi s-a adeverit intr-un procent mare, insa nu 100%. Expresia "sa nu te increzi in femei" se aplica in cazul de fata, daca dupa ce a cunoscut dameza a descoperit ca nu are nicio boala (grava), de ce te mai increzi asa mult in ea? Anyway, unul din cele cateva plot-twisturile anticipabile.

Nota: 9/10

The Best Offer

In the world of high-end art auctions and antiques, Virgil Oldman is an elderly and esteemed but eccentric genius art-expert, known and appreciated by the world. Oldman is hired by a solitary young heiress, Claire Ibbetson, to auction off the large collection of art and antiques left to her by her parents. For some reason, Claire always refuses to be seen in person. Robert aids Oldman in restoring and reassembling some odd mechanical parts he finds amongst Claire's belongings, while also giving him advice on how to befriend her and deal with his feelings towards her. Also a friend of Oldman, Billy Whistler helps him to acquire a secret private collection of master paintings





miercuri, 16 martie 2016

The Wedding Ringer

Un film reusit, plin de faze haioase si dragute, care chiar merita o sansa. Cred ca e printre primele comedii de calitate pentru anul 2015, unul slab in filme de genul, in ciuda faptului ca pe IMDB are o nota destul de mica pentru cat poate.
Trecand peste actiunea putin plictisitoare din intriga, spre final totul devine mai amuzant, mai inchegat si mai "neorchestrat", iar Kevin Hart a prins in sfarsit o comedie in care sa-si poata face de cap, exceland pe langa rolul pe care l-a avut in Ride Along 2. Pe langa el, restul actorilor sunt simpatici, incepand cu mimica si ajungand la gesturi si stil.
Poate nu e filmul care te tavaleste pe jos de ras, dar macar scapi de glumele cu tenta sexuala, iar alaturi de fazele dragute si de ideea interesanta regasita in film, il face per total un film placut ochiului si musai de vizionat.
P.S. In final, o aluzie la Lost :))))))

Nota: 9/10

The Wedding Ringer

Doug Harris (Josh Gad) is a lovable but socially awkward groom-to-be with a problem: he has no best man. With less than two weeks to go until he marries the girl of his dreams (Kaley Cuoco-Sweeting), Doug is referred to Jimmy Callahan (Kevin Hart), owner and CEO of Best Man, Inc., a company that provides flattering best men for socially challenged guys in need. What ensues is a hilarious wedding charade as they try to pull off the big con, and an unexpected budding bromance between Doug and his fake best man Jimmy.


luni, 14 martie 2016

Wild Target

O comedie englezeasca, cu un umor negru subtil, cu putina actiune, cu putin romantism.
Emily Blunt este o actrita care se potriveste pe rolurile de escroaca frumoasa si fatala, cu succes in ceea ce faci, dar totodata o stangacie mica in fiecare pas. Insa tot farmecul filmului este oferit de Bill Nighy care are un stil simpatic de a-si juca personajul. Pe langa cei doi il avem si pe Rupert Grint, roscovanul pistruit din Harry Potter (are un rol mai tampitel aici).
Ca actiune, e totusi putin boring pe la mijloc, iar in final mai mult decat previzibil. Nu iese cu nimic in evidenta, si tocmai de aceea se incadreaza in seria filmelor mediocre de genul.

Nota: 7/10

Wild Target

Victor Maynard is a middle-aged, solitary assassin, who lives to please his formidable mother, despite his own peerless reputation for lethal efficiency. His professional routine is interrupted when he finds himself drawn to one of his intended victims, Rose. He spares her life, unexpectedly acquiring in the process a young apprentice, Tony. Believing Victor to be a private detective, his two new companions tag along, while he attempts to thwart the murderous attentions of his unhappy client.


joi, 3 martie 2016

The Drop

Un film decent si reusit, fara insa a fi vreo capodopera a genului. Este un mix interesant de sensibilitate, dragoste si rautate scotand la iveala in final o alta fata a personajului, dar si a locurilor in care se desfasoara actiunea, locul tuturor posibilitatilor unde banalul cotidian de la suprafata poate scoate la lumina multe lucruri ascunse :)).
Din punct de vedere tehnic este corect, nu este o actiune alerta, insa personajele se descurca destul de bine, in special Tom Hardy care urca in topul actorilor care-mi plac, i-a venit manusa rolul asta si da impresia ca poate juca in multe alte roluri. De mentionat ca este ultimul film in care a jucat James Gandolfini inainte de moarte.

Nota: 8/10

The Drop

Follows lonely bartender Bob Saginowski through a covert scheme of funneling cash to local gangsters - "money drops" - in the underworld of Brooklyn bars. Under the heavy hand of his employer and cousin Marv, Bob finds himself at the center of a robbery gone awry and entwined in an investigation that digs deep into the neighborhood's past where friends, families, and foes all work together to make a living - no matter the cost.


The Big Short

E un film inundat de termenii specifici sistemului bancar, denumit limbaj de lemn in lumea bursiera :)). Nu este un film facil pentru toata lumea insa daca treci peste obstacolul asta te obisnuiesti cu el si merge. In teorie, filmul e facut ca sa deschida ochii oamenilor si sa arate cat de nesemnificativi sunt in fata banilor, iar pe langa asta prezinta toata istoria din spatele crizei din 2008. ca in final sa descoperi ca tot ce s-a intamplat atunci, se repeta in zilele de astazi, deci asteptati-va la o noua criza la fel de dura.
Interpretarea actorilor este foarte buna (mai ales Christian Bale), fapt dovedit si de nominalizarile la Oscar obtinute, dar pe langa asta cel mai mult mi-a placut modul plastic si amuzant/ironic in care au incercat sa explice si sa ilustreze stufoasele mecanisme financiare si modalitatea de a produce bani, folosind personaje cunoscute din America ... imagineaza-ti doar ca Selena Gomez iti explica un termen financiar :)))))) think about it.

Nota: 9/10

The Big Short

Four denizens in the world of high-finance predict the credit and housing bubble collapse of the mid-2000s, and decide to take on the big banks for their greed and lack of foresight.


Deadpool

Un film cu o nota mult prea mare pentru cat e de aiurea. E genul de film parca pentru copii, cu glume ciudate si copilaresti, un film facut la caterinca, in bataie de joc parca. Efectele si bataile au fost ok, actiunea cat de cat, oricum, prea mult SF. Ryan Reynolds din cate am scormonit pe internet, vrea sa se dedice proiectului Deadpool si sa joace doar in aceasta serie de filme (iese si partea a 2-a mai repede decat s-a prevazut), insa a avut roluri mai bune, ar trebui sa-si reformuleze afirmatia.
Eu unul aveam asteptari mai mari de la acest film tinand cont cata valva s-a facut.
P.s. cand am vazut filmul avea 8.8, acum are 8.5, usor usor se indreapta acea nota.

Nota: 7/10

Deadpool

This is the origin story of former Special Forces operative turned mercenary Wade Wilson, who after being subjected to a rogue experiment that leaves him with accelerated healing powers, adopts the alter ego Deadpool. Armed with his new abilities and a dark, twisted sense of humor, Deadpool hunts down the man who nearly destroyed his life.