marți, 16 februarie 2016

Rush

O poveste dramatica, foarte frumos ecranizata, despre doi oameni care au excelat in domeniul lor, atat de diferiti la inceput si totusi cu multe lucruri in comun, dorinta de a castiga, ambitia si curajul.
Este un film biografic ce cuprinde cursele de Formula 1 din anii '70-80, fapt ce m-a facut sa-mi aduc aminte de perioada cand urmaream periodic cursele de genul, transmise de televiziunea nationala (ce vremuri :))). Se vede ca 'sportul' asta nu tine doar de viteza, trebuie sa fii constient de pericole, sa iti cunosti masina, sa iti respecti oponentul si poate cel mai important sa te cunosti pe tine.
Distributia este de exceptie si fiecare si-a jucat rolul foarte bine, replicile dintre cei doi piloti fac totul pentru rivalitatea lor (mai si seamana fizic), pe Olivia Wilde n-am recunoscut-o din prima desi am banuit ca e ea, dar surpriza cea mai misto, rolul sotiei/prietenei lu' Lauda e nascuta in Romania.
Oricum, cred ca unul din cele mai bune filme din 2013, de vizionat!

Nota: 10/10

Rush

Set against the sexy, glamorous golden age of Formula 1 racing in the 1970s, the film is based on the true story of a great sporting rivalry between handsome English playboy James Hunt (Hemsworth), and his methodical, brilliant opponent, Austrian driver Niki Lauda (Bruhl). The story follows their distinctly different personal styles on and off the track, their loves and the astonishing 1976 season in which both drivers were willing to risk everything to become world champion in a sport with no margin for error: if you make a mistake, you die.


Pe astia doi trebuie sa-i pui umar la umar in poster, cum au fost si in viata reala sau in film.

luni, 15 februarie 2016

Mortdecai

Mai, nu stiu ce sa zic de opera asta, e mai mult parodie decat film insa nu stiu ce film vrea sa parodieze. Oricum mie mi se pare o combinatie de Mr. Bean cu Pink Panther, Depp preia multe din rolul lui Steve Martin din Pantera, naivitatea, ironia si toate prostiile pe care le face, ba chiar dupa ce am vazut filmul am vazut la tv reclama lui Mr. Bean la Snickers. Se copiaza unul mai bine ca altul :))).
Ca distributie sunt o serie de actori interesanti, cel mai in evidenta iese Gwyneth Paltrow (greu nume) care e rece, distanta, intepata, sexi si frigida si ii iese al naibii de bine rolul. Johnny Depp isi ia rolul de 'ciudat' al Hollywoodului, asa cum il stim toti si cum era de asteptat are si putin rol de betiv, simpatic tare si Jock, totdeauna un privilegiu :)).
Nota de pe IMDB nu reflecta realitatea, este totusi o comedie britanica, cu ceva scene de actiune si replici & momente haioase, dar sa nu laudam prea mult ca nici capodopera nu e. Finalul e as expected.

Nota: 7/10

Mortdecai

Juggling some angry Russians, the British Mi5, his impossibly leggy wife and an international terrorist, debonair art dealer and part time rogue Charlie Mortdecai must traverse the globe armed only with his good looks and special charm in a race to recover a stolen painting rumored to contain the code to a lost bank account filled with Nazi gold.


duminică, 14 februarie 2016

Run all night

Liam Neeson isi face aparitia intr-un film de duzina, film in care-si face rolul clasic de nemuritor si eu bat tot :)). In schimb actiunea este destul de slaba pentru posibilitatile lui, banal intr-un cuvant.
Toata lumea ii compara filmele cu Taken, insa nu filmul sau seria de 3 filme sunt de referinta pentru calitatea interpretarilor lui ...
Ceilalti actori incearca sa iasa in evidenta insa n-au loc de vedeta filmului, neexceland in momente in care ar putea sa faca asta, actiunea este intensa in putine momente, in rest este anosta si te pierzi in plictiseala.

Nota: 6/10

Run All Night

Professional Brooklyn hitman Jimmy Conlon is more commonly known as THE GRAVEDIGGER. Jimmy was a mob hit-man, who was best friends with his boss Sean Maguire. But when Jimmy's son, Michael, is marked for death by the mob, Jimmy must go up against Sean to protect Michael at all costs. Together, he and Michael must avoid corrupt cops, contract killers and the mob to survive the night.


The Thing

Filmul se pare ca este un sequel al filmului din 1982, iar cum era de asteptat acela este considerat a fi mult mai bun ca acesta. Nu pot sa spun ca pe ala l-am vazut, insa l-am vazut pe cel din 2011 si este o porcarie, nici macar nu am avut rabdare sa-l vad pana la capat.
Din atatia barbati n-au fost in stare sa descopere toata tevatura asa ca au chemat o femeie :)). Actorii par ok, sunt destul de 'noi' pentru mine in materie de filme, nu i-am mai intalnit.

Nota: 5/10

The Thing

Paleontologist Kate Lloyd is invited by Dr. Sandor Halvorson to join his team who have found something extraordinary. Deep below the Arctic ice, they have found an alien spacecraft that has been there for perhaps 100,000 years. Not far from where the craft landed, they find the remains of the occupant. It's cut out of the ice and taken back to their camp but as the ice melts, the creature reanimates and not only begins to attack them but manages to infect them, with team members devolving into the alien creature.


joi, 11 februarie 2016

The Game

Un film misterios, foarte bine realizat si multe rasturnari de situatie. Ideea este originala, suspansul este prezent pe toata durata filmului chiar daca evenimentele par putin plauzibile pentru oameni in viata reala si in final chiar te minti ca asa se termina.
E unul din cele mai bune filme de genul suspans, drama sau mister, iar pentru faptul ca a fost facut in 1997 este de apreciat (sau nu tinand cont ce mizerii ies in prezent).
Michael Douglas a avut un rol care cred ca i se potriveste cel mai mult si il joaca cel mai bine, cel de om de afaceri, multimilionar, iar Sean Penn cred ca merita sa apara putin mai mult.
Per total, filmul trebuie vazut pentru calitatea subiectului si ideea originala insa ceva ma retine in a-i da nota maxima :)), poate pentru ca e cam aiurea faptul ca i se pregateste treaba asta la 48 de ani, varsta pe care a avut-o si tatal lui la acel moment. Oricum, asa cadou? :))

Nota: 9/10

The Game

Nicholas Van Orton is a very wealthy San Francisco banker, but he is an absolute loner, even spending his birthday alone. In the year of his 48th birthday (the age his father committed suicide) his brother Conrad, who has gone long ago and surrendered to addictions of all kinds, suddenly returns and gives Nicholas a card giving him entry to unusual entertainment provided by something called Consumer Recreation Services (CRS). Giving up to curiosity, Nicholas visits CRS and all kinds of weird and bad things start to happen to him.


Piesele de puzzle se potriveau mai bine in cazul filmului The Loft, acolo se puneau cap la cap lucruri.

miercuri, 10 februarie 2016

How to Make Love Like an Englishman

Un film despre care nu prea sunt multe de spus. Nu prea are un fir narativ logic si scenele sunt pe genul "hai sa mai punem una sa il lungim spre 2 ore". Pe langa distributie, nu e nimic spectaculos.
Sunt din nou acele momente de umor englezesc care prind oriunde si prezenta Salmei Hayek care nu imbatraneste mai deloc si e o prezenta placuta in fiecare film in care joaca.
Jessica Alba are o prestatie mediocra, nici nu e prea prezenta in film, dar nici filmul nu ii da ocazia sa exceleze.
E un film usor de digerat, insa te poti plictisi teribil de repede si il poti inchide inainte de jumatate. Nu prea se potriveste titlul dupa mine, e pe criteriul "vorba multa, saracia omului" :)).

P.s.: Tare bine ii mai sta lu' Brosnan la costum :)).

Nota: 7/10

How to Make Love Like an Englishman

A drama about a Cambridge poetry professor who begins to re-evaluate his life of Byronic excess.


Il mai gasiti sub numele de 'Some Kind of Beautiful'

marți, 9 februarie 2016

The Loft

Bai, in dauna notei mici de pe IMDB (din cate m-am documentat, mai exista o varianta din 2008 dupa care americanii au date copy&paste), mie mi-a placut maxim filmul. E incitant pe tot parcursul lui, te tine in suspans de la inceput pana la ultima scena, are si replici amuzante, putina sexualitate, iar finalul este neasteptat, cum altfel :)).
Ce e misto este ca misterul se dezvolta din primele cadre ale filmului si te cuprinde inevitabil. Este structurat misto, astfel incat detaliile iti sunt dezvaluite lent, oferind cate o piesa din puzzle la un interval de timp tocmai din aceasta cauza greu iti vei da seama cine e faptasul (recunoaste ca nu l-ai ghicit din prima).
Personajele sunt ok, apar niste actori interesanti (SCOFIELD :))), iar faptul ca ti se ofera o imagine din trecutul lor iti conturezi tiparul fiecaruia si incerci sa descoperi vinovatul.
Finalul scartaie putin, toate amanuntele puse la punct foarte bine fac ca incheierea filmului sa strice putin toata atmosfera.
Si ca sa fiu putin spoiler (NU CITI daca n-ai vazut finalul), voiam sa vad cum a ajuns politia acolo sau cum s-a ridicat Vincent din pat si ce-a facut ulterior.

Nota: 10/10

The Loft

Five married guys conspire to secretly share a penthouse loft in the city--a place where they can carry out hidden affairs and indulge in their deepest fantasies. But the fantasy becomes a nightmare when they discover the dead body of an unknown woman in the loft, and they realize one of the group must be involved.


Mai misto posterul asta


luni, 8 februarie 2016

The Rewrite

Genul de film light, placut, dar nu extraordinar. Este exact tipul de film simplu, pentru relaxare, ce-i drept dupa 3 mindfuckuri teribile a prins bine.
Partea cea mai misto din film e faptul ca face referire la multe alte filme sau opere scrise, iar pe langa asta, umorul lui Hugh Grant e teribil, un umor clasic britanic, am ras de cateva ori, mai ales cand ofera replicile alea asa usor si dezinvolt :)))).
Nu sunt multe de zis, per total un film placut si simpatic, bun de vazut pe seara ... daca tot a fost Matt Damon atat de pomenit in film, putea sa apara si el putin :))))).

Nota: 8/10 (7.5 fortat)

The Rewrite

Keith Michaels, an academy award winner for his screenplay for the movie "Paradise Misplaced", now faces the challenge of being rejected in Hollywood. To get a breakthrough he is forced to take the job he most hates, teaching. The assignment is at a college is far from his comforts and could possibly take him to a new life.


duminică, 7 februarie 2016

Trance

Al 3-lea film la rand in acelasi tipar: un mindfuck puternic. Filmul te ia si te invarte pe toate partile, iti indoaie mintile si la sfarsit te intrebi daca personajul e real ?!, asta pentru ca in mod sigur te pierzi pe parcurs. Genul de film (la fel cum e serialul Lost) care iti propune tie finalul sau actiunea si atunci cand se termina te face sa te gandesti cum fu, te lasa sa-ti alegi tu propriul fir al actiunii (te pierde, gen :)))).
Incep sa-mi placa filmele de genul tot mai mult, cu atat mai mult cu cat cele care apar se ridica la un nivel calitativ destul de bun, atat prin idee si scenariu cat si prin jocul actorilor, acum am avut niste britanici simpatici si o mulatra/negresa smokin' hot care si-au intrat bine in rol.
Incepe clasic, cu povestea unui jaf si te gandesti ca despre asta e vorba, gasim tabloul and that's all folks, dar te ia de cap, te invarte pe toate partile si iti controleaza chiar si tie mintea. By the way, coloana sonora ajuta mult.

Nota: 9/10

Trance

A fine art auctioneer mixed up with a gang joins forces with a hypnotherapist to recover a lost painting. As boundaries between desire, reality and hypnotic suggestion begin to blur the stakes rise faster than anyone could have anticipated.


Bun poster :D !

Coherence

Trecand peste inceputul destul de abstract, fara elemente interesante de introduce in atmosfera filmului, am urmarit o creatie interesanta. Cei pasionati de fizica si mecanica cuantica sigur se simt in elementul lor urmarind acest film.
Ideea este interesanta, o cina aparent regulamentara se transforma in cu totul altceva din cauza unei comete. Totusi cred ca se putea alege alt motiv pentru derulare, acea cometa a fost cam banala, o gaura neagra, un vortex ar fi fost mai interesant.
La fel ca filmul anterior, este un mindfuck teribil, mai mult decat acel SF trecut in descriere (sa ne intelegem, eu prin SF inteleg Divergent, Avengers, filme d-alea cu efecte super evidente, nu faptul ca vecinii de vis-a-vis seamana cu mine). Suspansul s-a facut remarcat, existand cateva momente in care te poti speria, mai ales daca te captiveaza scena.
Actorii nu sunt foarte cunoscuti insa fiecare prestatie a fost curata, dusa bine la capat, cu atat mai mult cu cat s-a folosit o tehnica de filmare interesanta, cu momente de tremurat, de parca era filmat live. Overall, filmul e ok, e bun, insa Enemy pare sa fie peste el, fiind 2 productii destul de asemanatoare (same look, folosirea unui motiv).

Nota: 9/10

Coherence

Strange things begin to happen when a group of friends gather for a dinner party on an evening when a comet is passing overhead.


sâmbătă, 6 februarie 2016

The Uninvited

Well, un film interesant, care se dovedeste in final mai mult psihologic decat horror. Asta pentru ca sfarsitul filmului te lasa cu gura cascata. Eu unul ma asteptam la orice, dar nu la finalul pe care l-a avut. Inteleg ca vii flashbackuri sau insertii din prezent, but still, finalul te indoaie, oricum el salveaza tot filmul.
Pe langa asta, actorii au jucat destul de bine, Emily Browning cel putin are o mimica a fetei foarte expresiva si ar putea interpreta multe roluri interesante cu 'talentul' asta.
In rest nu e un film wow, prima parte e chiar putin monotona, pana se prind fetele care-i treaba, atunci incepe sa fie mai antrenant, nu e foarte horror deci il pot vedea si cei mai slabi de inima.

Nota 7/10

The Uninvited

Anna Ivers returns home to her sister Alex after a stint in a mental hospital, though her recovery is jeopardized thanks to her cruel stepmother. Her dismay quickly turns to horror when she is visited by ghastly visions of her dead mother.


vineri, 5 februarie 2016

The Day After Tomorrow

In ultima vreme au inceput sa-mi placa filmele apocaliptice cu subiectele plauzibile si bine realizate, indiferent de natura subiectului. Well, acesta nu are un plot foarte realizibil (oare? :))) insa pentru anul 2004 e structurat destul de bine.
Pe langa structura, a beneficiat si de actori de marca, unul din ei la inceput de drum, Dennis Quaid sau Gyllenhaal pe care am fost surprins sa-l vad foaaaaarte tanar (a trebuit sa verific anul filmului :))).
Actiunea este ok pentru ca te tine in suspans in cateva momente, insa e plin de clisee si de 'bube' de genul (baietii impecabili la camasi in ciuda problemelor, drumul eroic facut de tata care ajunge intr-o suflare la sute de kilometri distanta - meh), se vede ca s-au bazat mai mult pe efectele vizuale decat punerea in scena.

Nota: 8/10

The Day After Tomorrow

As Paleoclimatologist named Jack Hall is in Antartica, he discovers that a huge ice sheet has sheared off. But what he does not know is that this event will trigger a massive climate shift that will affect the world population. Meanwhile, his son Sam is with friends in New York to attend an event. There they discover that it has been raining non-stop for the past 3 days, and after a series of weather-related disasters begin to occur over the world, everybody realizes the world is entering a new Ice Age and the world population begins trying to evacuate to the warmer climates of the south. Jack makes a daring attempt to rescue his son and his friends who are stuck in New York and who have managed to survive not only a massive wave but also freezing cold temperatures that could possibly kill them.



joi, 4 februarie 2016

Wall Street: Money Never Sleeps

Un film dur despre economia unei tari,despre mizeriile care se fac in background, mizerii care apar la nivelul oricarui stat si totusi nimic nu invata nimic (nici macar din filmele de genul). Un film bun pentru cunoscatori sau cei in domeniu, un loc in care totul se misca minut dupa minut.
Filmul este dinamic si smart, cu o imagine buna, soundtrack la fel, cateva replici de memorat (sigur le gasiti la o scurta cautare) si jocul celor 2 actori principali foarte bun, un Shia LaBeouf foarte tanar pentru postura in care este pus si un Michael Douglas mai cu experienta, dar chinuit de boala.
Pe scurt, un film care dovedeste ca banii fac Pamantul sa se invarta. Recomandat pentru toate categoriile de varsta.

Nota: 8/10

Wall Street: Money Never Sleeps

As the global economy teeters on the brink of disaster, a young Wall Street trader partners with disgraced former Wall Street corporate raider Gordon Gekko on a two-tiered mission: To alert the financial community to the coming doom, and to find out who was responsible for the death of the young trader's mentor.


miercuri, 3 februarie 2016

The Rum Diary

Nu stiu ce sa spun despre filmul asta, ca parca n-a mers in nicio directie :))))). Nu a facut businessul cu "sarlatanii", n-a publicat articolul ala bun in ziar, n-a marcat-o pe domnisoara blonda, n-a facut mai nimic din ce a gandit :)))). Cred ca ma asteptam la mai mult de la filmul asta, mai ales ca este exact ce ii trebuie lui Depp, rolul de betiv si sticle multe de rom.
Catalogat ca si comedie, are foarte putine momente comice, iar pe langa asta pare si foarte slab calitativ montat. Actiune nu prea e si cum ziceam mai sus, daca ar fi, n-ar duce nicaieri :)).
Pe scurt: rom, rom, tigari, rom, droguri, rom, rom, rom, rom :)). Concluzia e ca niciodata nu e de ajuns rom (chiar il termina in final :)))).

Nota: 7/10

The Rum Diary

American journalist Paul Kemp takes on a freelance job in Puerto Rico for a local newspaper during the 1960s and struggles to find a balance between island culture and the expatriates who live there.



Mi se pare cam dubios sa pui ca poster o poza cu prima imagine din film, totala lipsa de inspiratie? 

luni, 1 februarie 2016

Self/less

O idee absolut originala, abordata destul de interesant despre transferul de identitate intr-un corp nou si efectele secundare care apar. Inceputul este bun, insa spre jumatatea lui o da intr-un "action movie", dar totusi te tine captiv pana la final.
Imi place ca totusi reuseste sa aiba un final oarecum imprevizibil, iar pe parcurs se mai schimba lucrurile. Ca joc actoricesc, Ryan Reynolds face un rol bun, e tanar si pare intr-o crestere buna pentru el, in schimb pe Ben Kingsley as fi vrut sa-l vad putin mai mult in film, rolul ala de magnat ii venea manusa, pacat ca nu l-a putut lungi.
Pe langa toate astea, o noua "gaselnita" in domeniul medicinii care ar putea ajuta, dar nu la modul acela conceput de Albright. Pana la urma expresia aia privind banii s-ar putea demonta, "Banii n-aduc fericirea".
Nu e o opera, insa filmul e bun de vazut si la cinematograf, nota de pe IMDB pare cam mica. Mie mi-a placut, pare o reeditare a filmului The Island.

Nota: 9/10

Self/less

An extremely wealthy man, dying from cancer, undergoes a radical medical procedure that transfers his consciousness into the body of a healthy young man. But all is not as it seems when he starts to uncover the mystery of the body's origin and the organization that will kill to protect its cause.