joi, 28 ianuarie 2016

The Book Thief

Un film din perioada Hitlerista, foarte frumos in ciuda perioadei in care s-a desfasurat actiunea. Mie unul imi plac filmele de genul din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial, mai ales cele care implica nazismul.
Te captiveaza din primele minute, mai ales prin emotia pe care o produce actiunea cat si jocul actoricesc, foarte bun de altfel, in special al actritei principale (Sophie Nelisse), dar si Geoffrey Rush care mie mi-a placut foarte mult in interpretare, in film.
Filmul merita vazut, dintr-o sumedenie de motive, placerea cartilor, perioada nazista, interpretarea personajelor ... cei doi copii sunt savurosi in momentele in 2, iar fetita e adorabila si greu ti-ar displacea.

Nota: 9/10

The Book Thief

While subjected to the horrors of World War II Germany, young Liesel finds solace by stealing books and sharing them with others. In the basement of her home, a Jewish refugee is being sheltered by her adoptive parents.



marți, 26 ianuarie 2016

Whiplash

Mi se pare ca este un film care exagereaza prin multe aspecte. Incepand de la acea 'duritate' de la ore pana la finalul filmului cu excesul de zel din interpretare (inteleg, e un solo de tobe, but still), eu unul n-as fi oprit filmul acolo. Am fost putin reticent cand am bagat de seama ca e un musical, dar este un film bun, chiar daca pe mine nu ma incanta actorul ce interpreteaza personajul principal. In schimb J.K. Simmons are un rol pe care-l interpreteaza foarte bine.
Ideea principala, avand si bucata motivationala in el, iti arata ca daca vrei, poti. Totul e posibil atata timp cat iti dai interesul si muncesti pentru acel lucru.
Coloana sonora este si ea impresionanta, dar este un musical, nu cred ca m-as fi asteptat la un fail la capitolul asta

Nota: 8/10

Whiplash

A young and talented drummer attending a prestigious music academy finds himself under the wing of the most respected professor at the school, one who does not hold back on abuse towards his students. The two form an odd relationship as the student wants to achieve greatness, and the professor pushes him.




luni, 25 ianuarie 2016

The November Man

Nu e un film fantastic, dar nici unul foarte rau. Mie mi s-a parut unul asa de weekend, de Pro Tv. E genul potrivit pentru Pierce Brosnan, sarmul lui in astfel de filme iese in evidenta si da putina culoare filmului.
Multe clisee in film, actingul mediocru, finalul cel preconizat, destul de previzibil si pe parcurs. Plictisitor nu e pentru ca actiunea e prezenta si nu te lasa sa te plictisesti, dramatismul este si el pe la inceput urmand conspiratia amestecata cu politica.

Nota: 7/10

The November Man

An ex-CIA operative is brought back in on a very personal mission and finds himself pitted against his former pupil in a deadly game involving high level CIA officials and the Russian president-elect.


duminică, 24 ianuarie 2016

Chef

Un film intr-o nota pozitiva, cald, vesel si optimist. Cald nu e din pricina starii ci si a actiunii, un chef care-si pierde locul de munca din restaurant si porneste propria idee. E incadrat ca si comedie insa nu e cazul, e numai bun de vazut in weekend cu familia sau prietenii, dar nu te astepta sa razi copios ca n-o s-o faci.
Are un puternic mesaj motivational si totodata o grozava reclama adresata retelelor de socializare, in special Twitter care sigur a sponsorizat putin bugetul :)).
Coloana sonora iese in evidenta, sunt piese bune, diferite de original, distributia este de zile mari, cu Downey Jr., Sofia Vergara, Scarlett Johansson,  Dustin Hoffman si mai ales Favreu care este si regizor pentru acest film, dar si acel pusti simpatic care-si face loc printre atatea nume.
Tinand cont ca vorbim despre ATATA MANCARE in filmul asta, uita-te la el cand esti cu burta plina sau cand ti se livreaza comanda. Sunt atatea mancaruri interesante acolo si arata foarte bine (primul lucru pe care l-am facut dupa film, am cautat locatii care servesc CUBANOS in Bucuresti :))).
Ok, iar acum partea pentru care nu i-am dat nota maxima, prima bucata de film e mai lalaita asa, mai exact prima ora, insa din acel moment si pana la final nu simti cand trec minutele, devine totul mai alert (culmea nu? in bucatarie totdeauna e haos).

Nota: 9/10

Chef

Carl Casper is an acclaimed chef with a family life that seems as decaying as his artistic freedom. Those frustrations boil over into a raucous viral-videoed public confrontation against a restaurant critic who panned his cooking of food that his boss ordered him to make against his instincts. Now with his career ruined, Carl's ex-wife offers an unorthodox solution in Miami: refit an old food truck to offer quality cooking on his own terms. Now with his young son, Percy, and old colleague, Martin, helping, Carl takes a working trip across America with that truck to rediscover his gastronomic passion. With Percy's tech savvy and Martin's enthusiasm, Carl finds that he is creating a traveling sensation on the way home. In doing so, Carl discovers he is serving up more than simply food, but also a deeper connection with his life and his family that is truly delicious in its own way.



joi, 21 ianuarie 2016

Before I Go to Sleep

Un film care merita sa primeasca o sansa, ideea pe care merge fiind una interesanta si putin abordata. Intr-un fel mi-a placut, dar pe de cealalta parte nu.
Ideea filmului e buna, e pusa bine in scena prin acest puzzle psihologic pe care trebuia sa-l pui cap la cap cand descopereai ce-si mai aduce aminte Nicole Kidman care a jucat spre foarte bine, dar nu doar ea, si Colin Firth a fost la nivelul ei. Cu ceva lacune totusi, e un thriller/mystery care te tine in suspans.
In schimb, ce nu mi-a placut a fost finalul care deh, trebuia sa fie intr-o nota optimista. Clasic, cu happy end in dauna actiunii de pe toata durata filmului. De asemenea, e greu de crezut ca poti "sechestra" o persoana in halul asta, fara sa te vada lumea ... sa nu ai prieteni sa se intereseze de tine si mai mult atat, parinti. A parut ca a fost un film facut in graba si au "uitat" sa mentioneze unele aspecte.

Nota: 8/10

Before I Go to Sleep

Forty-year-old Christine Lucas wakes up in bed with a man she does not know, in an unfamiliar house. The man explains that he is her husband, Ben, and that she suffered brain damage from a car accident ten years earlier. Christine wakes up every morning with no memory of her life from her early twenties onwards. Christine receives treatment from Dr. Nasch, a neurologist at a local hospital who provides her a camera to record her thoughts and progress each day, and calls her every morning to remind her to watch the video in the camera. Soon, she starts to discover the truth around her.


marți, 19 ianuarie 2016

12 Years a Slave

Un film exceptional care isi merita pe deplin toate premiile si nominalizarile obtinute. Situatia este cu atat mai tragica tinand cont ca e un caz din viata reala. Uitandu-te in urma, acum ceva ani negrii erau sclavi pe plantatie, astazi unii din ei conduc tari importante si afaceri prospere.
O poveste adevarata despre inegalitatea dintre oameni, abuzuri si violenta, exploatarea omului de catre alt om, despre curaj si perseverenta, rabdare si speranta. The Butler se incadreaza in aceeasi categorie, un film foarte bun de asemenea.
Pe partea de personaje, e plin de fete cunoscute, Pitt, Fassbender, Cumberbatch si totusi personajul principal e o prezenta 'mai noua' (Normal, e negru, nu-l puteai pune pe Will Smith in rolul asta :)))). Isi joaca rolul excelent, in opinia mea, si exprima realitatea infruntata de personaj.
Finalul este plin de emotie, dar intr-o nota pe care o astepta toata lumea. E touchy si aduce lacrimi in ochii iubitorilor genului acesta de film.

Nota: 10/10

12 Years a Slave

Based on an incredible true story of one man's fight for survival and freedom. In the pre-Civil War United States, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), a free black man from upstate New York, is abducted and sold into slavery. Facing cruelty (personified by a malevolent slave owner, portrayed by Michael Fassbender), as well as unexpected kindnesses, Solomon struggles not only to stay alive, but to retain his dignity. In the twelfth year of his unforgettable odyssey, Solomon's chance meeting with a Canadian abolitionist (Brad Pitt) will forever alter his life.




duminică, 17 ianuarie 2016

The Motorcycle Diaries

Un jurnal de calatorie foarte frumos care-i va unge la suflet pe aventurieri si excursionisti. Filmul releva entuziasmul descoperirii unor locuri noi, dar si latura mai putin cunoscuta a lui Che Guevara, de care eu unul nu stiam. Cei doi doctori au inceput excursia lor ca pe un Dakar al lor, pe o motocicleta amarata care pe la jumatatea filmului oricum cedeaza. Strabatand peisaje superbe din numeroase tari spectaculoase din America de Sud, cei doi cunosc diferiti oameni, fiecare avand propria suferinta.
Tinand cont de varsta frageda la care a pornit in calatorie, oamenii pe care i-a cunoscut, aventurile prin care au trecut, si dramele la care au fost spectatori, toate lucrurile acestea l-au definit pe Ernesto in cei doi ani pe care i-a petrecut alaturi de prietenul sau.
Cei doi sunt diferiti si totusi la fel, se completeaza foarte frumos in calatorie si definesc relatia unei prietenii, se cearta, se imbrancesc, isi aduc injurii, dorm impreuna si se bucura impreuna de toate lucrurile pozitive intalnite. Pe langa asta, au amandoi simtul umorului si iti ofera deseori cate-un zambet in coltul gurii.
Un film pe care trebuie sa-l vezi din atatea motive, peisajele, povestea, descoperirea lui Guevara.

Nota: 10/10

The Motorcycle Diaries - Diarios de Motocicleta

The dramatization of a motorcycle road trip Che Guevara went on in his youth that showed him his life's calling.


sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Parker

Un film care nu transmite foarte multe, spre mediocru. Actiunea parca-i din filmele chinezesti, avand rare momente in care e mai captivanta asa (nu mai captivanta ca fundul lui Jennifer Lopez, sa ne punem de acord asupra acestui lucru :)))).
Jason Statham este la fel ca in toate filmele, foarte serios, nemuritor si sigur pe el, nu difera cu absolut nimic fata de restul filmelor in care joaca, but still, asta e personajul pe care si l-a creat. Jennifer Lopez cam la fel si ea, simpatica si draguta. In schimb mi-a placut sa-l revad pe Michael Chiklis dupa ce am urmarit The Shield. Are un rol asemanator, tot un personaj negativ.
Filmul este destul de previzibil, stii din prima jumatate de ora cam ce urmeaza, finalul la fel.

Nota: 7/10

Parker

A thief with a unique code of professional ethics is double-crossed by his crew and left for dead. Assuming a new disguise and forming an unlikely alliance with a woman on the inside, he looks to hijack the score of the crew's latest heist.


Cand vezi acest poster ai spune ca Jennifer Lopez joaca rolul vietii ei intr-un film de actiune :)))).

duminică, 10 ianuarie 2016

Enemy

Bai, eu sincer n-am inteles mare lucru din filmul asta. Din start mi s-a parut ca n-a pornit cu nicio intriga, a venit dintr-o bucata. Pana acum, e unul din putinele filme psihologice pe care n-am reusit sa-l inteleg, vizionandu-l cu destula atentie pentru ca te prinde. Daca tot vorbim de prins, din cate m-am documentat, apare un simbol in film, acela fiind paianjenul. El apare de 3 ori, la inceput, la mijloc si la final. La inceput am inteles ideea lui, sa zicem ca si la mijloc, dar in final m-a inchis total.
Totusi, ca sa-l inteleg, probabil il voi mai viziona inca o data, cu mai mare atentie la toate scenele si replicile si tot :)).
Totusi, daca e cineva care a inteles ideea filmului si ma poate lumina si pe mine, feel free to do it.

Nota: N/A pana la vizionarea numarul 2 :))

Enemy

Adam Bell is a Toronto area History college professor. He is a rather somber man, largely because he is stuck in a routine, which includes a relationship with his live-in girlfriend, Mary. While watching a rental movie, he spots an actor in a bit part that looks like him. He becomes obsessed with finding out about this double of his. He learns that the actor's stage name is Daniel Saint Claire, whose legal name is Anthony Claire. Claire is a Toronto based actor with only a few on-screen credits, and is married to a woman named Helen who is currently several months pregnant. Adam then becomes obsessed with meeting Claire, who he learns upon first sighting that they look exactly the same, from the facial hair to a scar each has, but Claire who outwardly is more "put together" than Adam. Their lives become intertwined as Claire himself ends up becoming obsessed with Adam, but in a slightly different way


What Dreams May Come

Filmul de fata este un film mai aparte. Este un omagiu adus atat mortii cat si dragostei ambele, se pare, fiind eterne. El incearca sa-ti arate ca exista viata dupa moarte, si acea viata apare asa cum ti-o creionezi tu, pe langa asta te plimba prin cele doua lumi, Rai si Iad (acum vezi in care vrei sa ajungi :)))).
Interpretarea este in regula, Robin Williams isi joaca bine rolul oricare ar fi acela, el iesind desigur in evidenta.
Filmul se pare ca a luat un Oscar pentru efectele vizuale, sincer pe mine m-au cam deranjat culorile alea puternice si faptul ca au intrecut putin limita SF.ului.
Pe langa toata partea emotionanta a filmului, finalul pare ca dintr-un spot publicitar :))). Evident, se termina intr-o nota pozitiva.

Nota: 8/10

What Dreams May Come

Chris Neilson dies to find himself in a heaven more amazing than he could have ever dreamed of. There is one thing missing: his wife. After he dies, his wife, Annie killed herself and went to hell. Chris decides to risk eternity in hades for the small chance that he will be able to bring her back to heaven.



N-am inteles ideea cainelui din poster, mai ales ca in film apare in 3 faze. Mergea un portret cu toata familia. 

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

The Broken Circle Breakdown

Filmul cuprinde o poveste despre viata, despre moarte, despre iubire. Are o incarcatura dramatica foarte bine impartita, nu te trimite deloc in momentele alea de melodrama ieftina si multa.
Foloseste tehnica de flashback si cu ocazia asta in momentele grele atenueaza din gravitate si mentine echilibrul pe toata durata filmului.
Actorii isi fac treaba foarte bine, tipa pare mult mai expresiva, el e ascuns pe dupa barba, insa amandoi joaca bine, mi s-a parut amuzant totusi cat e de buna engleza lor (americana) :)))).
Muzica e geniala, daca nu te atrage filmul, asculta coloana sonora si sigur te convinge.
Finalul putea fi inca de la jumatatea filmului insa scenariul iti deschide o paleta din care iti poti alege singur ce urmeaza. Optiunea mea nu s-a aplicat in film, insa acum, gandindu-ma la asta, cred ca nu iesea asa frumos.

Nota: 9/10

The Broken Circle Breakdown

Elise and Didier fall in love at first sight, in spite of their differences. He talks, she listens. He's a romantic atheist, she's a religious realist. When their daughter becomes seriously ill, their love is put on trial.