luni, 21 decembrie 2015

The Monuments Men

Un film biografic din perioada razboiului cu o distributie de exceptie formata din actori mari precum Bill Murray sau Matt Damon, dar si George Clooney in dublu rol, acela de personaj si scenarist. Cu toate ca imbina arta si razboiul, actiunea este destul de inceata si chiar daca incepe bine si promite calitate se impotmoleste intr-o maniera de documentar plictisitor, poate tocmai din dorinta de a arata mai mult.
Desi este inspirat din realitate, realitatea dura a razboiului nu se observa mai deloc, soldatii dand senzatia ca sunt in vacanta.
Ce mi-a placut cel mai mult: coloana sonora si faptul ca actorii, find mai toti destul de cunoscuti, s-au completat intre ei si au oferit un umor de calitate, chiar daca situatia nu o cere :)). Desigur, putina auto-ironie pe langa toate.

Nota: 8/10

The Monuments Men

Based on the true story of the greatest treasure hunt in history, The Monuments Men is an action drama focusing on an unlikely World War II platoon, tasked by FDR with going into Germany to rescue artistic masterpieces from Nazi thieves and returning them to their rightful owners. It would be an impossible mission: with the art trapped behind enemy lines, and with the German army under orders to destroy everything as the Reich fell, how could these guys - seven museum directors, curators, and art historians, all more familiar with Michelangelo than the M-1 - possibly hope to succeed? But as the Monuments Men, as they were called, found themselves in a race against time to avoid the destruction of 1000 years of culture, they would risk their lives to protect and defend mankind's greatest achievements





duminică, 20 decembrie 2015

Hot Pursuit

Pot sa zic cu mana pe suflet ca n-am vazut o comedie de calitate produsa in 2015. Hot Pursuit se presupune a fi o comedie insa nu razi de 3 ori pe toata durata filmului. Sofia Vergara cred ca si-a facut numarul in Modern Family, iar Reese Witherspoon e chiar penibila in interpretare ...
Ideea e slaba, interpretarea nu e departe nici ea, as nominaliza filmul ca fiind cea mai slaba prestatie a lui Reese. Ba chiar e mai multa actiune decat comedie, in rest nimic notabil ... nu merita vizionarea lui la cinematograf, nici macar intr-o seara in care n-ai ce face.

Nota: 6/10

Hot Pursuit

An uptight and by-the-book cop tries to protect the outgoing widow of a drug boss as they race through Texas pursued by crooked cops and murderous gunmen.



White House Down

Porneste ca un film ambitios, pe alocuri smart, cu un umor ce aduce a ironie in unele momente. Totusi e plin de clisee pe care le intalnesti la tot pasul si totodata de "greseli" (usurinta cu care intra baietii care schimba videoproiectorul, dar un agent din garda e verificat la piele sau faptul ca in final toate televiziunile stateau la 3 metri de locul actiunii de parca stateau in scaune la cinematograf, sa fim seriosi, chestiile astea nu se intampla in lumea reala).
Avem actorul principal care vezi Doamne e la locul potrivit si la timpul potrivit. Parerea mea e ca lui Channing Tatum nu i se potriveste acest rol de bad ass, pe genul Die Hard. In schimb Jamie Foxx aduce putin a Obama, are replici simpatice si te mai scapa de "tensiunea" filmului.
Partea buna e ca povestea e actuala (poate invata unii ceva din asta) si arata un singur lucru: niciodata nu esti prea bine protejat si totdeauna se poate intampla o actiune de genul (nu neaparat terorista) oriunde, daca o patesc americanii o putem pati si noi.

Nota: 8/10

White House Down

Capitol Policeman John Cale has just been denied his dream job with the Secret Service of protecting President James Sawyer. Not wanting to let down his little girl with the news, he takes her on a tour of the White House, when the complex is overtaken by a heavily armed paramilitary group. Now, with the nation's government falling into chaos and time running out, it's up to Cale to save the president, his daughter, and the country.



Annabelle

Un film comparat la orice pas cu The Conjuring, despre care toata lumea spune ca e mai slab si mai putin de speriat decat competitia (este un prequel pentru The Conjuring).
Well, cam asa pare sa fie, cu toate ca m-am speriat si la asta la unele faze. Ideea e ca deja sunt foarte multe filme cu papusi ce prind viata (cand eram mic imi placeau seriile cu Chucky si sincer ma distram la ele :)))) si deja nu le mai poti diferentia ca toate merg in aceeasi directie.
Scenariul este cliseic, actingul e putin boring si actiunea e aceeasi in toate filmele de genul.

Nota: 6/10

Annabelle

A couple begins to experience terrifying supernatural occurrences involving a vintage doll shortly after their home is invaded by satanic cultists.



sâmbătă, 19 decembrie 2015

Locke

Ok, sa zicem din start faptul ca filmul are un singur actor si se desfasoara intr-o masina. Tom Hardy e singurul care 'se vede' in film, si cred ca el face parte si din punctul forte al filmului, se transpune in pielea personajului destul de bine. Protagonistul reuseste sa in acelasi timp sa isi rezolve problemele, unele destul de grave, iar concomitent, isi expune si trairile fata de privitor.
Ideea regizorului este inedita, iar in ultima vreme apar tot mai multe filme de genul acesta, cu actiunea care se focuseaza in jurul unui singur actor, vezi Buried. Chiar daca nu este actiune in sensul propriu al cuvantului, reuseste sa fie o lucrare captivanta.
Un film bun care ofera o lectie de viata si faptul ca viata oricui se poate schimba intr-o clipa (bine, cateva luni :)))).

Nota: 8/10

Locke

Leaving the construction site on the eve of a major project, construction manager Ivan Locke receives news that sends him driving the two hours from Birmingham to London, but even further from the life he once knew. Making the decision that he has to make, he then calls his wife, his sons, his co-workers and boss telling them the secret that he is bearing and trying to keep his job and family intact. But even more importantly, he will have to face himself and the choices he has made.


joi, 10 decembrie 2015

Love Building

Un film romanesc, usurel, de vara cu multe nuante simpatice. Incadrat ca film, el totusi iti da senzatia de documentar, prin subiectul ales, dar si faptul ca interviurile alea de la inceput erau filmate alb-negru.
Per total filmul nu e rau, dar se putea mult mai bine. Se vede diferenta intre actorii profesionisti si cei amatori, marea lor majoritate proaspat iesiti de pe "bancile scolii", acest detaliu observandu-se destulde evident in dialogurile lor (dictia, usurinta de a vorbi, gestica). Dragos Bucur iese cu mult in fata prin calitatea interpretarii, dar pentru mine, mai expresiv a fost Dorian Boguta. Finalul in schimb mi se pare ca n-are nicio legatura asa cu restul filmului, doar cei trei traineri care vor sa-i dea peste cap ideile sefei.

Nota: 8/10

Love Building

Love Building is a camp designed to mend broken relationships. 14 couples in the program have 7 days to re-design their love lives. But the 3 trainers meant to assist them have problems of their own and things gradually get out of hand.


duminică, 6 decembrie 2015

Secret in Their Eyes

Un film proaspat aparut pe ecranele cinematografelor, care promite multe mai ales prin prisma distributiei (Kate Winslet, Julia Roberts). Din cate am citit pe net, filmul e o copie hollywoodiana a filmului El secreto de sus ojos, un film argentinian din 2009 cu ceva premii obtinute.
Plotul e interesant, te prinde cat de cat, chiar daca actiunea nu e foarte alerta, insa daca te ia cu chefless e posibil sa pierzi notiunea filmului, ba esti in prezent, ba acum 13 ani, tinand cont ca au folosit tehnica flashback pentru momentele astea, actorii sunt neschimbati (Bumpy primeste o carja :))))). Pe langa multitudinea cliseelor si a faptului ca iti da impresia unui final previzibil, actorii isi fac treaba destul de bine (Julia Roberts ori a imbatranit teribil, ori e 'stearsa' pentru rolul din film).
Finalul e unul surprinzator, ceea ce e bine, daca te-ai putea focusa 100% pe parcursul filmului poate iti dai seama de final :)))).

Nota: 8/10

Secret in Their Eyes

2002: Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor) and Jess Cooper (Julia Roberts) are two investigations in a private police unit led by the DA. When they receive an anonymous tip about a girl raped and killed, they rush to the scene. Ray realizes it is Jess' daughter and the team falls apart due to the grief. In 2015, Ray comes back to LA, and says that after 13 years, he has found a lead and convinces the DA to reopen the case. They find clues and leads unknown to them, and secrets from the past come to light as they start discovering the real, chilling truth. Meanwhile, Jess, unsatisfied with the law, decides to take matters into her own hands and track down the killer, no matter what lengths she has to go to.





joi, 3 decembrie 2015

Her

Well, un film din viitor, dintr-un Los Angeles plin de poluare, dar totodata plin de noi inovatii si tehnologii aparte. Tema cred ca e foarte buna pentru film, stiind ca din aceste timpuri relatiile interpersonale sunt tot mai indepartate, toata lumea comunica prin retele sociale si ustensile de vorbit. O lume in care oamenii trec indiferenti unul pe langa celalalt, cupluri tot mai egoiste, o societate care prefera sa butoneze telefonul in loc sa vorbeasca live intre ei.
Dincolo de acest lucru, in film este vorba despre nevoia omului de a iubi. Poate tocmai de aici realizezi ca ajungi sa iubesti o persoana fara sa traiesti zilnic alaturi de ea, e de ajuns sa petreci timpul la telefon (sau prin varianta asta din viitor :))) ca sa iti dai seama ca totul merge bine.
Ce mi-a displacut a fost faptul ca a trebuit sa treaca prin 2 momente triste, ambele tinand de dragoste: intai divortul de fosta sotie si apoi despartirea de 'aparat' ... cam sadic. Alta bila neagra tine de montaj, intr-o scena o domnisoara mergea in aceeasi directie cu el, iar la 2 secunde dupa ce a disparut din cadru mergea invers :)))))).

In concluzie, te marcheaza intr-un mod ciudat, iti provoaca o stare ciudata odata cu finalul lui. Pe langa asta cred ca o sa ne surprinde toate inovatiile care vor avea loc in viitor :)).
P.S. Greu i-ai rezista Oliviei Wilde daca s-ar da la tine :)))))))

Nota: 9/10 - e bun, te pune pe ganduri

Her

Theodore is a lonely man in the final stages of his divorce. When he's not working as a letter writer, his down time is spent playing video games and occasionally hanging out with friends. He decides to purchase the new OS1, which is advertised as the world's first artificially intelligent operating system, "It's not just an operating system, it's a consciousness," the ad states. Theodore quickly finds himself drawn in with Samantha, the voice behind his OS1. As they start spending time together they grow closer and closer and eventually find themselves in love. Having fallen in love with his OS, Theodore finds himself dealing with feelings of both great joy and doubt. As an OS, Samantha has powerful intelligence that she uses to help Theodore in ways others hadn't, but how does she help him deal with his inner conflict of being in love with an OS?