marți, 27 octombrie 2015

Saving Mr. Banks

Un film foarte bun, emotionant cu o poveste frumoasa si o interpretare magistrala din partea Emmei Thompson. Pe langa ea e destul de comic si Tom Hanks in rolul lui Walt Disney :)))). Filmul imbina elemente de drama (povestea in sine) si comedie (personajele Disneyland) si este potrivit pentru o vizionare in familie, intr-un grup mare, chiar daca este putin trist.
Cred ca am observat si niste greseli la montaj, una e atunci cand P.L. Travers solicita chemarea soferului i se adreseaza secretarei cu apelativul Timmie, nume pe care il avea cealalta secretara (mai importanta :)))).
Din cate m-am informat, filmul este realizat din inregistrarile audio facute in timpul convorbirilor dintre echipa Disney si Travers ... practic asa incepe punerea in scenariu a filmului, iar in final ruleaza o caseta si se aude dialogul dintre ei. Daca e asa, e foarte misto conceptul :D.

Nota: 9/10

Saving Mr. Banks

Author P.L. Travers reflects on her childhood after reluctantly meeting with Walt Disney, who seeks to adapt her Mary Poppins books for the big screen.



sâmbătă, 24 octombrie 2015

Mystic River

O drama politista care incepe cu o actiune foarte incalcita, dar care pana la urma se dovedeste subtila si interesanta. Scenariul e inalt ca standarde si iti ofera cateva rasturnari de situatie de-a lungul lui. Interpretarea la fel, una foarte grea de altfel, cu Sean Penn, Kevin Bacon sau Laurence Fishburne (ironic, el e negru/mulatru si in film il cheama Whitey :))))))))))))))), cu asemenea actori era greu sa dai gres.
Filmul este lung, greu, plin de tensiune si cu un deznodamant la care nu multi se asteapta, eu unul cel putin nu vedeam finalul asa, e plin de capcane. De asemenea as fi vrut sa-l mai continue macar 10 minute si o sa vezi de ce daca te uiti la film. Totodata pare si un film la care poti da skip la cateva minute pentru ca ai impresia ca nu vei pierde nimic.
P.S.: Cartea cred ca e cu mult mai interesanta

Nota 9/10

Mystic River

In the summer of 1975 in a neighborhood in Boston, 3 kids, Dave Boyle and two of his friends, Jimmy and Sean, are playing on the sidewalk when Dave gets abducted by two men and endures several days of sexual abuse. Eventually, Dave escapes traumatized throughout adulthood. Jimmy is an ex-con and a father of three, whose daughter Katie, is found dead and Dave becomes the number one suspect. Sean is a homicide detective, investigating Katie's murder, ends up finding himself faced with past and present demons as more is uncovered about Katie's murder. Learning Katie had a boyfriend, ballistics later turn up a gun belonging to the father, which then puts her boyfriend as the suspect. Will Sean find out who killed Katie? Will Jimmy make it through the investigation? And will Dave ever find out what really happened when he was abducted?




marți, 20 octombrie 2015

A Long Way Down

Un film bunicel, cu un storyline plictisitor pe alocuri, dar cu un subiect atipic si o distributie cel putina interesanta, cu Pierce Brosnan in varf.
O drama despre 4 oameni, fiecare cu o viata diferita, care se intalnesc intr-un moment tare ciudat al vietii lor, in sens negativ. Pai, totul se indreapta catre bine din acel moment, devenind prieteni. Nu este spectaculos in actiune, dinamica insa are cateva clipe de umor negru care te mai fac sa tresari putin daca adormi :)))).

Nota: 7/10

A Long Way Down

On New Year's Eve in London, four strangers find themselves on the roof of a building known for suicides. Martin is a famous talk show host just out of jail, Maureen is a lonely single mother, Jess is young, reckless and heartbroken, and JJ is an American realizing the failures in his life. Through mutual pain and humour, this unlikely group take the long way down and figure out what will keep them alive until Valentine's Day, one step at a time.


luni, 19 octombrie 2015

Neighbors

O comedie de la care lumea astepta destul de mult in 2014, insa dupa mine n-a excelat cu nimic. Inceputul parea promitator cu o fraternity house langa o casa a unui cuplu cu un bebe insa pe parcurs incepi sa te plictisesti si te poti concentra la film doar daca-ti place de Zac Efron. Chiar daca unul din actori este Seth Rogen cunoscut pentru filmele de comedie, nu ajuta cu nimic filmul.
Este un film de adolescenti in care probabil cele mai bune scene apar si in trailer. In ansamblu, 2-3 faze comice, dar care nu fac din acest film unul de vizionat la cinematograf.
Ideea care se vrea a fi evidentiata, este paralela dintre viata de familie si cea de 'fratie', prietenie ... insa stie toata lumea cum sta treaba :))))).

Nota: 6/10

Neighbors

After they are forced to live next to a fraternity house, a couple with a newborn baby do whatever they can to take them down.


duminică, 18 octombrie 2015

What to Expect When You're Expecting

Dupa nota pe care o are filmul (pe IMDB, desigur) te-ai astepta sa fie nasol, dar dupa ce te uiti la trailer si vezi paleta aia larga de actori cunoscuti te mai intrebi o data in legatura cu filmul asta. Nu e o capodopera, insa are niste secvente destul de amuzante la care poti rade copios (Jordan, copilu' negru e teribil :))))).
Scenariul nu e wow, filmul surprinde reactiile diferite dintr-o familie care trece prin timpul unei sarcini (de observat ca participa si barbatii la asta destul de mult :)))). In schimb e placut si usor de privit pentru ca sunt actori diferiti si parca se completeaza in cuplurile formate, e posibil totusi sa te cuprinda plictiseala daca te iei cu alte lucruri care iti distrag atentia.
Ideea filmului tind sa cred ca o reprezinta importanta familiei in cresterea unui copil, faptul ca trebuie sa fii langa el in toate momentele importante (chiar si atunci cand il scapi din pat sau il incurci la gradinita :))))))).

Nota: 7/10 (piesa de final e smechera)

What to Expect When You're Expecting

Follows the lives of five interconnected couples as they experience the thrills and surprises of having a baby, and realize that no matter what you plan for, life does not always deliver what is expected.




Stand Up Guys

Un film despre viata si prietenie cu 2 actori de talie mondiala, Al Pacino si Christopher Walken, dar nici Alan Arkin nu e de neglijat chiar daca nu apare foarte mult in film, in schimb apare pe posterul filmului si in traducerea romaneasca a filmului (Trei tipi duri :)))).
Scenariul filmului este unul foarte placut si la final te simti de parca ai fost al 4-lea personaj din film, glumele sunt de o calitate demna de cei doi si te tin cu un zambet in coltul gurii pe tot parcursul filmului.
Per total este un film placut, nu vreo capodopera, dar e vizionabil :D. In schimb ma asteptam la alt final, care n-a avut loc pana la urma (voiam sa vad rezultatul - intelegeti voi daca va uitati la film).

Nota: 9/10

Stand Up Guys

After 28 years, Val gets out of prison, and his friend Doc picks him up. The local mob boss, Claphands, wants Val dead (Claphands' son died in a robbery and he blames Val) and Doc has until morning to kill him. It's a long night: Val wants to party - they visit a cat house, Val needs Viagra, they break into a pharmacy. After midnight, they pick up Hirsch, their old wheelman, drive the city in a stolen car. They visit the cat house, help a woman in distress, bury a body, and eat at Doc's hangout, a café where the waitress, Alex, is cheerful. The sun rises, Claphands wants Val dead, and Val, who has figured out his fate, is resigned. Is there anything left to take care of?


miercuri, 14 octombrie 2015

Nightcrawler

Asta e genul de film care iti arata cum se fac stirile peste Ocean, de unde isi produc reportajele si filmarile pe care le difuzeaza in prime time, cu ocazia asta, daca esti pasionat de jurnalism iti prinde bine sa-l vezi.
Totul porneste de la un tip care munceste pe unde prinde si intr-o zi descopera o modalitate prin care sa castige mai multi bani. Mie imi place ideea de film pentru ca poti vedea cum se dezvolta un spirit antreprenorial (vei descoperi ca invata foarte repede si pune in aplicare totul cu o acuratete fina), culegand o idee si in final devenind un sociopat cu acte in regula, pentru ca asta ajunge Lou. Pe scurt, filmul iti arata pana unde este dispus sa mearga omul pentru a-si atinge scopul.
Scenariul filmului e nou, captivant, iar Jake Gyllenhaal isi arata calitatile actoricesti. Nu sunt momente mari de actiune, insa se incadreaza intr-un thriller bun cu toate ca in final scapa destul de usor pentru toata povestea in care e implicat.
P.S.: Jake seamana bine de tot cu Alesso, in film :)).

Nota: 10/10

Nightcrawler

NIGHTCRAWLER is a thriller set in the nocturnal underbelly of contemporary Los Angeles. Jake Gyllenhaal stars as Lou Bloom, a driven young man desperate for work who discovers the high-speed world of L.A. crime journalism. Finding a group of freelance camera crews who film crashes, fires, murder and other mayhem, Lou muscles into the cut-throat, dangerous realm of nightcrawling - where each police siren wail equals a possible windfall and victims are converted into dollars and cents. Aided by Rene Russo as Nina, a veteran of the blood-sport that is local TV news, Lou blurs the line between observer and participant to become the star of his own story.





The Longest Ride

Un film romantic minunat, care expune puterea dragostei adevarate, aparuta intre doi tineri, inca de la prima vedere, cat si sacrificiile prin care trec cei doi pentru a fi impreuna. Un baiat de tara cu ferma, o fata cu studii si o cariera in fata. Cel mai misto e ca filmul este de fapt o paralela interesanta intre doua categorii de varsta, mergand pe acelasi tipar.
Varianta batranului a fost si mai emotionanta si mai interesanta, merge bine expresia "Daca n-ai un batran, sa-ti iei". Din tot filmul, el a fost personajul meu preferat, avea o caldura'n voce atunci cand povestea ca-ti dansa parul de pe maini. Alan Alda e numele lui si are cateva filme bune la activ, totodata si Britt Robertson e draguta, i-ar sta bine langa un "vacar" :)).
Finalul e foarte dragut, putin previzibil pentru cei doi insa licitatia e surpriza cea mai mare :)).

Nota: 10/10

The Longest Ride

Based on the bestselling novel by master storyteller Nicholas Sparks, THE LONGEST RIDE centers on the star-crossed love affair between Luke, a former champion bull rider looking to make a comeback, and Sophia, a college student who is about to embark upon her dream job in New York City's art world. As conflicting paths and ideals test their relationship, Sophia and Luke make an unexpected and fateful connection with Ira, whose memories of his own decades-long romance with his beloved wife deeply inspire the young couple. Spanning generations and two intertwining love stories, THE LONGEST RIDE explores the challenges and infinite rewards of enduring love.


marți, 13 octombrie 2015

Focus

Daca vezi filmul asta la cinematograf, o sa stai cu mainile pe buzunare la fel cum stai in tramvaiul 41 :))))). Filmul devine interesant din primele minute, un fel de teaser e cand face rezervarea la restaurant, iar scenariul este dezvaluit cand ajunge cu blonda in camera. De asemenea nu e deloc previzibil, se schimba ordinea lucrurile de multe ori de-a lungul filmului, iar finalul este total neasteptat.
Actorii sunt simpatici, se completeaza reciproc, dar se si pacalesc la fel, se potrivesc in film. Cu Will Smith in film era greu sa nu te astepti la momente amuzante, putine, dar de calitate, mai ales in ultima faza a filmului :)))).
Per total, e un film dragut, bun de urmarit, cu o idee diferita fata de filme iesite in 2015.

Nota: 9/10

Focus

Nicky Spurgeon is an extremely accomplished con man who takes an amateur con artist, Jess, under his wing. Nicky and Jess become romantically involved, and with Nicky's profession of being a liar and a cheater for a living, he realizes that deception and love are things that don't go together. They split, only to see each other three years later... And things get messy.


American Sniper

Un film complex, despre razboi, cu multa actiune de la fata locului in care este evidentiat unul din cei mai buni tragatori ai Americii. Filmul este interesant pentru ca dezvaluie fata necunoscuta a lunetistilor, pusi in fata unei decizii: familia sau tara. Drama pe care o traiesc militarii si familiile lor reflecta foarte bine viata razboiului.
Actiunea e prezenta, fiindca te astepti ca in orice moment sa explodeze ceva, iar atunci cand se pregateste de momentul tragerii iti vine si tie sa-ti tii respiratia in acelasi mod.
Cred totusi ca filmul e facut special pentru americani cu o mare tenta propagandistica. Cand a intrat in armata a vazut la televizor atentatele de pe 9/11, iar luptele la care a participat au avut loc in Iraq. Asta e sigur un motiv pentru care filmul a prins bine de tot in America.
Finalul e neasteptat, nu banuiesti nicio clipa ca se va termina asa, iar faptul ca e inspirat din fapte reale e cu atat mai tragic cand il vezi ...

Nota: 10/10

American Sniper

Chris Kyle was nothing more than a Texan man who dreamed of becoming a cowboy, but in his thirties he found out that maybe his life needed something different, something where he could express his real talent, something that could help America in its fight against terrorism. So he joined the SEALs in order to become a sniper. After marrying, Kyle and the other members of the team are called for their first tour of Iraq. Kyle's struggle isn't with his missions, but about his relationship with the reality of the war and, once returned at home, how he manages to handle it with his urban life, his wife and kids.


luni, 12 octombrie 2015

Sex Tape

O comedie usoara, de vazut intr-o zi ploioasa cand nu ai ce face altceva, insa fazele in care poti spune ca razi sunt putine. Distributia e interesanta, cu Cameron Diaz care inca se tine bine de apare goala in filme si Jason Segel care parca are rolul din How I Met Your Mother cand era student si o descoperea pe Lily.
Bugetul filmului cred a fost ajutat de Apple si Youporn pentru ca iPad a fost mentionat de foarte multe ori, iar Youporn a acaparat finalul filmului :)).
Actiunea e putin haotica si fara o logica anume si parca pierde anumite aspecte pe parcurs (vanzarea blogului, restul iPadurilor) ... putin hazliu :)).

Nota: 7/10

Sex Tape

When Jay (Jason Segel) and Annie (Cameron Diaz) first got together, their romantic connection was intense - but ten years and two kids later, the flame of their love needs a spark. To kick things up a notch, they decide - why not? - to make a video of themselves trying out every position in The Joy of Sex in one marathon three-hour session. It seems like a great idea - until they discover that their most private video is no longer private. With their reputations on the line, they know they're just one click away from being laid bare to the world... but as their race to reclaim their video leads to a night they'll never forget, they'll find that their video will expose even more than they bargained for.


Gone Girl

E dement filmul asta, te pune pe ganduri putin, oare nu-ti ajunge o cina calda seara si un pahar de vin in bratele sotiei :)) ? Scenariul nu e previzibil deloc pentru ca te provoaca sa stai doua ore jumate' ca sa afli care'i faza, iar din cand in cand iti mai arunca o intriga si te pune sa gandesti situatia de la capat.
Actorii se potrivesc de minune, mai ales Rosamund Pike care e facuta pentru roluri de genul, de asemenea e fain sa stii ca Neil Patrick Harris stie sa "vrajeasca" o femeie :))))) (de fapt n-a facut nimic, ea l-a luat la joaca).
Probabil toata lumea nu anticipa finalul asta, cel putin eu credeam ca se va termina cand au petrecut prima noapte sub acelasi acoperis si el s-a inchis in camera, BAM, se putea termina si aici, dar nu .. a mai continuat si bine a facut.
Totusi, finalul parca e ignorat putin de anumite aspecte, cand detectivul pune niste intrebari si toata lumea omite sa-i raspunda. Acest lucru si 'bomba' din final ar lasa loc de interpretari si de o a doua parte a filmului, dar nu cred ca se va intampla.

Nota: 10/10 - Bun de vazut in cinema

Gone Girl

With his wife's disappearance having become the focus of an intense media circus, a man sees the spotlight turned on him when it's suspected that he may not be innocent.


duminică, 11 octombrie 2015

Fifty Shades of Grey

Am vazut si eu in sfarsit marele film al anului 2015 :)))). In sfarsit ii inteleg nota de pe Imdb si pe cei dezamagiti de film. Totul se intampla pe repede inainte, iar din cate m-am documentat, filmul asta e bazat doar pe primul volum din cele 3 (sper sa nu apara si celelalte 2). N-am citit cartea ca sa imi dau seama daca actorii sunt alesi in functie de personajele din carte, dar nu par potriviti, cel putin nu Jamie Dornan.
In concluzie, a fost atata agitatie pentru absolut nimic, se astepta a fi cel mai 'porno' si mai socant film, dar cand colo in afara de biciuiri si maini legate nu se intampla absolut nimic, multa vorba, putina ... actiune :))). Nu degeaba primele reactii auzite/vazute dupa film au fost: "mai multe fac eu acasa" :)).
Finalul la fel, slab de tot si dintr-o bucata, au lungit 2 ore toata 'conventia' aia a lor care pana la urma tot n-a avut loc, a incasat 6 bucati si a plecat plangand, dar a acceptat mai multe puncte din contract care teoretic (practic?! :))) ar fi fost mai dure ..
Overall, singurul lucru care mi-a placut in film a fost coloana sonora, chiar daca au venit 3 melodii una dupa alta dupa ce se incheiase filmul deja :))

Nota: 5/10 - de trecere pentru The Weeknd si Skylar Grey (ironia)

Fifty Shades of Grey

Literature student Anastasia Steele goes to interview billionaire Christian Grey and discovers a beautiful, yet troubled, man. She discovers herself wanting to be with him, despite his stalker-like tendencies. She soon discovers Grey is consumed by a desire to control everything, including her very life.


sâmbătă, 10 octombrie 2015

Tres metros sobre el cielo

Ok :)), in primul rand am simtit ca ma uit la Rebelde (stii tu, telenovela aia de copii de pe Acasa TV de acum ceva timp), reteta perfecta, minore in uniforma din Spania :))). Un film de dragoste ok, cu un subiect modern si realist, baiatul rau se indragosteste de fata cuminte si se leaga o poveste de dragoste cu care familia ei nu e de acord (se aplica 'Good girls like bad boys'). Pe langa faptul ca e plin de clisee, imi place ca finalul nu e in aceeasi nota cu majoritatea filmelor happy, in schimb nu mi se pare deloc ok sa pui aceeasi melodie de 4 ori pe aceeasi coloana sonora a unui film :)))). E ok sa repeti o piesa in final cand vrei sa accentuezi un lucru (cum a fost in ultima Fast & Furious), DAR NU DE 4 ORI ! :))

Nota: 8/10 - film de fete, dar in care n-ar trebui sa se regaseasca.

Tres metros sobre el cielo

Story of two young people who belong to different worlds. It is the chronicle of a love improbable, almost impossible but inevitable dragging in a frantic journey they discover the first great love. Babi (Maria Valverde) is a girl from upper-middle class that is educated in goodness and innocence . Hache (Mario Casas) is a rebellious boy, impulsive, unconscious, has a appetite for risk and danger embodied in endless fights and illegal motorbike races, the limit of common sense.


Southpaw

Genul de film care merita vazut la cinema, daca te prinde de la inceput, stai in scaun pana la final (SI TE PRINDE). O poveste de viata de la inceput pana final, descoperi cum un singur moment pe care-l tratezi gresit iti schimba viata cu totul, de asemenea descoperi, daca nu stiai deja, ca boxul e un sport frumos in dauna sangelui si a duritatii, nu tine doar de forta si conditie fizica. Pe langa acestea ai nevoie de psihic, nervi si altele pe care le veti descoperi in film (pentru ca trebuie sa-l vedeti).
Distributia e buna, Forest Whitaker ca de obicei, o placere sa-l privesti. Actiunea persista si ea, e bun filmul, te trece prin diferite stari, iar daca esti mai slab de inger e posibil sa versi si 2-3 lacrimi.

P.S. Chiar daca stii deznodamantul, lupta de final tot te tine cu sufletul la gura :)))))

Nota: 10/10 - pentru ca nu mi se pare o reinterpretare a Rocky sau alte filme ce implica boxul, chiar daca ideea a mai aparut.

Southpaw

Boxer Billy Hope turns to trainer Tick Willis to help him get his life back on track after losing his wife in a tragic accident and his daughter to child protection services.


miercuri, 7 octombrie 2015

The Great Beauty - La Grande Bellezza

Un film de arta care se prezinta destul de bine, cu o evidentiere a Romei prin viata de noapte, prezentarea cladirilor sau a artistilor. Coloana sonora si partea imagistica dau un aer mai boem filmului, iar celebra replica "Toate drumurile duc la Roma" se pare ca se aplica mai ales prin prisma personajului, dornic de a ajunge in orasul italian la o varsta frageda, tocmai pentru a descoperi toate frumusetile zonei.
Nu stiu daca am inteles neaparat ideea filmului, aceea de a descoperi cat mai multe lucruri intr-un timp care se scurge tot mai repede (Cel mai important lucru ce l-am descoperit la câteva zile după ce-am împlinit 65 de ani e că nu mai pot risipi nicio clipă făcând lucruri pe care nu vreau să le fac.) insa ideea unui film (italian) de arta cu alegerea orasului Roma, coloana sonora, dar si accentul personajului principal, Jep, alaturi de prestanta acestuia m-au tinut captiv pe toata durata filmului.

P.s.: Piesa asta alaturi de imaginea Tibrului (cred), pe final, sfarsesc frumosc filmul.

Nota: 9/10

The Great Beauty - Le Grande Bellezza

Jep Gambardella has seduced his way through the lavish nightlife of Rome for decades, but after his 65th birthday and a shock from the past, Jep looks past the nightclubs and parties to find a timeless landscape of absurd, exquisite beauty.