joi, 12 iunie 2014

Waiting for Forever

O drama care prezinta o poveste de dragoste putin mai ciudata fata de cele normale insa una destul de reusita. Povestea este draguta si emotionanta, pe unii posibil sa-i pocneasca lacrimile daca se uita intr-o duminica ploioasa la acest film :)). Chiar daca personajul principal da o senzatie de stalker, pentru o fata, in final s-ar putea dovedi o treaba frumoasa pe care n-a observat-o la timp. Chiar daca tipul are un caracter sensibil, cred ca-i destul de greu sa empatizezi cu o persoana care sufera totusi de o chestie psihica dusa la extrem. Intepretarea personajului principal face toata povestea una captivanta si plina de emotie. Finalul putea avea totusi alt deznodamant, dar descoperiti voi dupa vizionare filmului si il alegeti pe cel preferat ( sa nu fiu spoiler)

Nota: 9/10

Waiting for Forever

A Hollywood-set romantic tale of a guy who is content to live his life without a job yet with the love of his life, a young actress.



marți, 10 iunie 2014

Young Adult

Filmul este destul de banal insa jocul actoricesc prestat de Charlize Theron si morala filmului sunt punctele forte. Drama prezinta reintoarcerea unei femei in orasul natal pentru a-si recuceri iubirea din trecut. In filmele de genul nu povestea este cea care face deliciul, ci tipologia personajelor, evolutia lor si invataturile cu care raman in final. Sunt cateva momente comice in film, pe langa tristetea oferita de partea vietii pe care multi incearca sa o uite, parte transpusa in filmul de fata, sunt curios cati ar procedat ca in final
In final, e de apreciat cand vezi cat de mult bea o femeie, inteleg si ele astfel prin ce trec baietii :))

Nota: 7/10

Young Adult

Mavis Gary, once the high school 'It Girl', now an alcoholic divorcée who writes a soon to be canceled young adult fiction series, makes the decision to return to her childhood home in Minnesota. There she embarks on a plan to win back her former sweetheart, Buddy. The fact that Buddy is now married with a baby doesn't dissuade her. Along the way, she forms a bond with Matt Freehauf, another former classmate, who has been left disabled by a beating he took from a bunch of jocks.


luni, 9 iunie 2014

World War Z

Un nou film despre zombie, unul destul de decent insa foarte greu de comentat. Nu cred ca este un film prost, insa are destul de multe lipsuri. Ideea generala cuprinde ideea de zombie, chiar si in film se discuta despre ei, dar nu prea este definitia de zombie aplicata intr-un film. Lipsesc muscaturile evidente, lipsesc oamenii mancati, foarte putin sange ceea ce ii scade putin si din eticheta de horror, dar mai important, din tensiunea filmului, nici principalele scene de actiune nu mai par realiste. Brad Pitt in schimb s-a descurcat destul de bine, da bine intr-un film de genul, insa pare destul de imbatranit (poate si faptul ca s-a plimbat pe toate continentele intr-un timp foarte scurt in acest film :))). Dramatismul este pe tot parcursul filmului, chiar si in final, modalitatea de a lupta cu acesti zombie fiind una noua ca idee, chiar daca se integreaza in final destul de fortat.
Iubitorii de zombie in mod clar vor fi nemultumiti dupa ce vor viziona acest film :)).

Nota: 9/10

Word War Z

Life for former United Nations investigator Gerry Lane and his family seems content. Suddenly, the world is plagued by a mysterious infection turning whole human populations into rampaging mindless zombies. After barely escaping the chaos, Lane is persuaded to go on a mission to investigate this disease. What follows is a perilous trek around the world where Lane must brave horrific dangers and long odds to find answers before human civilization falls.


duminică, 8 iunie 2014

Runner Runner

As incepe postarea asta cu nota mica de pe imdb, eu cred ca filmul depaseste cu mult nota oferita de imdb, ofera o paleta buna de actori, unde l-am putea include si pe Leonardo diCaprio care isi pune amprenta ca producator/scenarist, prezinta o situatie noua cand vine vorba de filmele cu jocuri de noroc in special poker, o perspectiva care te pune pe ganduri si prima intrebare vine inevitabil " oare asta e realitatea din spatele jocurilor de noroc online? ", "asta e modul in care se invart banii cu adevarat? ". Scenariul este interesant, captivant, jocul actorilor este bun, are momente si momente cand te plictisesti, dar vine cu ceva sa-ti reatraga atentia. E imbucurator pentru Justin Timberlake ca isi face aparitia intr-o pleiada de filme, jucand diverse personaje insa tind sa cred ca ar trebui sa ramana la muzica. Pe langa asta, peisajele sunt dragute, iar coloana sonora are parti cand exceleaza (Piesele lui Deadmau5, care by the way s-a bagat in nebunia vietii lui numita Gumball 3000, se pliaza bine de tot pe actiune). Finalul previzibil chiar daca iti spune si personajul cam ce are de gand sa faca si la cum decurg lucrurile banuiesti si singur.

Nota: 9/10

Runner Runner

Princeton grad student Richie, believing he's been swindled, travels to Costa Rica to confront online gambling tycoon Ivan Block. Richie is seduced by Block's promise of immense wealth, until he learns the disturbing truth about his benefactor. When the FBI tries to coerce Richie to help bring down Block, Richie faces his biggest gamble ever: attempting to outmaneuver the two forces closing in on him.


Arata mai bine posterul asta decat cel folosit de IMDB.


sâmbătă, 7 iunie 2014

Ride Along

Genul de comedie usoara, cu ceva actiune prezenta si fara mari pretentii de la el. Ma bucur sa vad ca apare un actor roman care a jucat in ceva filme americane, Dragos Bucur, cu o prestatie pasagera, dar in acelasi timp ma intristeaza faptul ca apare doar in primele 10 minute, 10 minute in care se simte diferenta dintre el si restul actorilor, dar e bine, nu stii cand de la 10 minute prinzi un rol principal :D.
Atmosfera din film este destul de destinsa, chiar daca actiune nu presupune acelasi lucru. Kevin Hart (Ben din film) e plin de energie si e peste tot in filmul asta, are glumitele la el, insa la un moment dat parca incepe sa te oboseasca insistenta lui de a face un lucru, devine exasperant ...

Nota: 8/10

Ride Along

Security guard Ben must prove himself to his girlfriend's brother, top cop James. He rides along James on a 24-hour patrol of Atlanta.



Pe poster se precizeaza si motivul nuntii, insa e slab bagat in seama ... doar in punctul cand cei doi devin " parteneri ", oricum 'viitoarea nevasta' n-are nicio legatura cu filmul :)) 

joi, 5 iunie 2014

Panic Room

Un thriller din 2002 destul de bun. Ideea este originala si mi se pare mie destul de bine pusa in actiune. Actorii joaca binisor, iar cand te uiti la nume si vezi Jared Leto sau Kristen Stewart in floarea varstei iti dai seama ca ajung sa-si merite premiile castigate. Actiunea e si ea acolo, destul de captivanta prin ideea sa, te prinde pe parcurs. Apar insa unele clisee care-ti strica momentele alea de mare suspans. Chit ca totul se filmeaza intr-o casa, desfasurarea lucrurilor beneficiaza de mult spatiu, iar modul in care este filmat, prezinta multe detalii pe care le descoperi ulterior.
Finalul este ok si atat ... Apare politia la final ceea ce strica un pic ideea buna de pana atunci si termina tot ... pacat de unul din personaje la sfarsitul filmului, in viziunea mea vedeam alt deznodamant pentru acesta.

Nota: 9/10

Panic Room

Recently divorced Meg Altman and her daughter Sarah have bought a new home in New York. On their tour around the mansion, they come across the panic room. A room so secure, that no one can get in. When three burglars break in, Meg makes a move to the panic room. But all her troubles don't stop there. The criminals know where she is, and what they require the most in the house is in that very room.


Posterul aduce mai mult a film horror, insa este un thriller veritabil. 

miercuri, 4 iunie 2014

Paid in Full

Un film foarte bun. Precizez de la inceput ca filmul este inspirat dupa fapte reale, toata povestea fiind una adevarata. Ea descrie viata a 3 prieteni ispititi de lumea drogurilor din cartierele de negri din America. Povestea nu se abate deloc in momentul transpunerii in film ceea ce este foarte tare. E exact viata de Harlem din America, droguri, bani si "lumea" buna unde puternica legatura din cadrul unei gasti este redata foarte bine in scenariul filmului. Orice s-ar intampla, se ajuta unii pe altii cand le e greu, insa tot de la acest lucru a plecat si finalul filmului. De la o viata buna si 'echilibrata', cand apare acel "click" toate lucrurile se schimba si apar divergentele interioare. Un film in care se injura mult, dar un film destul de bun care te tine acolo, mai ales ca punctul culminant e de la inceput.
Mi-a placut mult motto-ul lor, " live and mantain ".

Nota: 9/10

Paid in Full

Ace is an impressionable young man working for a dry cleaning business. His friend, drug dealer Mitch goes to prison. In an unrelated incident, he finds some cocaine in a pants pocket. Soon, Ace finds himself dealing cocaine for Lulu. Via lucky breaks and solid interpersonal skills, Ace moves to the top of the Harlem drug world. Of course, unfaithful employees and/or rivals conspire to bring about Ace's fall.


luni, 2 iunie 2014

Only God Forgives

Film morbid, intunecat.... cromatica specifica filmelor pline de crime and stuff. E genul de film care imparte spectatorii in 2 tabere: cei care nu agreaza filmul si cei care il adora, eu ma incadrez in prima parte. Scenele de violenta sunt prea expuse, iar scenariul este destul de slab... actiunile se petrec greu, iar scenele tin la nesfarsit, o fuga lenta de la o crima la alta. Acum partea interesanta a filmului, Ryan Gosling, e film pentru el sau nu? In opinia mea, NU!. A avut un rol prea static, pe post de 'mutulica', se putea obtine mult mai mult de la acel personaj daca era interpretat de altcineva... nu e Ryan facut pentru filmele astea

Nota: 5/10

Only God Forgives

Bangkok. Ten years ago Julian killed a man and went on the run. Now he manages a Thai boxing club as a front for a drugs operation. Respected in the criminal underworld, deep inside, he feels empty. When Julian's brother murders an underage prostitute, the police call on retired cop Chang - the Angel of Vengeance. Chang allows the father to kill his daughter's murderer, then 'restores order' by chopping off the man's right hand. Julian's mother Crystal - the head of a powerful criminal organization - arrives in Bangkok to collect her son's body. She dispatches Julian to find his killers and 'raise hell'.


Posterul original. Pe langa acesta circula multe altele, tot cu Gosling in centrul atentiei (desigur), insa nu reflecta nimic din intamplarile acestui film.